Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Migránskaravánt szerveznek a szerb-magyar határra Valentin-napra

Hirdetés

Újabb támadást indíthatnak Szerbia és Magyarország határátkelői ellen az észak-balkáni országokban tartózkodó migránsok pénteken – számolt be róla a V4NA nemzetközi hírügynökség. Az interneten „Valentin-napi menetként” meghirdetett esemény szervezői napok óta tüzelik a migránsokat.

Pénteken újabb migránsmenet indulhat meg a szerb-magyar határon lévő átkelők felé, amelyet a jelenleg Szerbiában, Bosznia-Hercegovinában és Észak-Macedóniában lévő migránsok szerveznek, állítja az osztrák Kronen Zeitung értesüléseire hivatkozva a V4NA.

Az interneten „Valentin-napi menetként” meghirdetett esemény hangadói napok óta olyan tartalmú üzenetekkel hergelik a migránsokat a közösségi médiában, mint hogy

Hirdetés
nem tűrhetjük tovább az elnyomást, nagyszerű győzelem lesz ez a bevándorlók és a szabadság számára.

A Kronen Zeitung cikke utalt a balkáni migránsáradatra, amelyről szerdán Bécsben tanácskozott Karl Nehammer osztrák belügyminiszter és Ylva Johansson, az Európai Bizottság belügyi biztosa is. A megbeszélések fő témája a Földközi-tenger keleti részén, illetve a Balkánon kialakult migrációs nyomás volt.

„Mindent meg kell tennünk az új migrációs hullám ellen a Földközi-tenger keleti részén. Szükség van egy jól működő uniós menekültügyi és migrációs rendszer felállítására, de ez csak az összes EU-tagország összefogásával lehetséges” – jelentette ki Nehammer.

Mint emlékezetes, február 6-án mintegy félezer migráns – férfiak, nők és gyerekek – indult meg a szerbiai Kelebia közelében a szerb-magyar schengeni határ felé.

Hirdetés
A fenyegető megmozdulást a hangadók akkor is a közösségi médiában szervezték.

Másnap hajnalban a szerb hatóságok a migránsokat buszokkal visszavitték a közeli befogadóközpontokba.

Ha most is hasonló ostrom alá kerül a schengeni határszakasz, Valentin-nap ide vagy oda, a magyar határrendészek aligha virággal várják majd az érkezőket, mert ahogy a magyar kormányzat többször hangsúlyozta:

Magyarország megvédi saját és Európa határait.

Forrás: 888.hu

Hirdetés
Hirdetés