Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekPublicisztika

Egy a nővér megmutatja, milyen könnyű kesztyűben is elkapni a fertőzést – videó

Hirdetés

Elgondolkodtató videót készített egy nővér arról, hogyan hordjuk szét az arcunkon a vírust, annak ellenére, hogy hordjuk a kesztyűt.

A Michiganben élő nővér, Molly Lixey, aki korábban kórházi intenzív osztályon dolgozott, nemrégiben egy megdöbbentő videót készített saját Facebook-oldalára. Azt próbálta bemutatni, hogy a kesztyű sem jelent védettséget, amennyiben nem megfelelően használjuk.

A nővér a videóban elmondja, nagyon örül neki, hogy ilyen sokan odafigyelnek a járvány alatt a védelemre, és hordanak maszkot és gumikesztyűt is, azonban, ha nem mosunk kezet rendesen, akkor semmi értelme az egésznek, mivel a védőruhák viselése közben többször is az arcunkhoz érünk.

Hirdetés

Molly eljátszotta, hogy éppen az áruházban vásárol, a kesztyűre kent egy kis festéket, hogy látszódjon, hova kenheti a kórokozókat, annak ellenére, hogy kesztyűben van. Hiszen ha elővesszük a telefonunkat és összefogdossuk, akkor ugyanúgy hazavisszük a vírust, mintha nem lenne rajtunk semmilyen védőfelszerelés. (Nem hiába javasolja azt egy orvos, hogy inkább egy cetlire írjuk fel a bevásárolni kívánt termékeket, és a mobilunkat hagyjuk a kocsiban, vagy ne is vigyük magunkkal.)

Arról nem is beszélve, hogy ha mindezek után felvesszük a telefont, és az arcunkhoz érintjük, már az arcunkon is ott lehet a vírus, ha pedig beszállunk a kocsiba, levesszük a kesztyűt, és újra a telefonunkhoz nyúlunk, már a kezünk is megfertőződhetett.

Szóval mi lehet a megoldás?

Hirdetés

Természetesen a kézmosás és a fertőtlenítés, illetve hogy nem nyúlkálunk az arcunkhoz és a mobilunkhoz. (nosalty)

Hirdetés
Hirdetés