Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A svéd fővárosban „drámai” állapotok uralkodnak

Hirdetés

Svédország továbbra is vezeti a halálozási listákat a koronavírus statisztikáival. Bár az állami járványügyi szakértő állítja, hogy a statisztikák nem megbízhatóak, a fővárosban „drámai” állapotok uralkodnak és újabb hullámra készülnek, – írja a Magyar Nemzet.

Az elmúlt héten ismét Svédország vezette az egy főre jutó halálozási statisztikákat. A fővárosban már több mint 10 ezer fertőzöttje van az új koronavírus-járványnak és majdnem 2000 halottja is. Björn Eriksson a stockholmi megyei egészségügyi igazgató elmondta, hogy drámai helyzettel állnak szemben és hamarosan újabb fertőzéshullám várható. Eriksson hozzátette a társadalom már soha nem lesz a régi.

Anders Tegnell állami járványügyi szakértő azzal érvel, hogy a magas halálozási statisztikák, melyek országos szinten már 30 ezer fertőzöttel és 3800 halottal számolnak, pontatlanok és igazából lehetetlen összehasonlítani más országok adataival. „Egy hetet vizsgálva nem leszünk okosabbak, hogy az intézkedések kinek sikerültek jobban vagy kevésbé”, fogalmazott Tegnell.

Hirdetés

Ugyanakkor állításait egyre kevesebben veszik komolyan, mivel már korábban is hivatkozott a statisztikai hibákra a járványértékelés kapcsán a nyájimmunitás modellt védve, azonban nem sokkal utána maga is meglepődött, hogy mennyire elharapódzott a járvány az országban és nyilvánvalóvá vált, hogy a módszerük megbukott.

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés

Hirdetés