Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekIttonPublicisztika

Fricz Tamás: Soros György egy piszkos gazember

Hirdetés
Tudományos módszerekkel vizsgálta Soros György tevékenységét Fricz Tamás politológus, az Alapjogokért Központ kutatási tanácsadója, aki Velkovics Vilmos műsorvezető vendége volt, Magyarország élőben extra című műsorunkban.

Három mozzanatot emelt ki a politológus Soros Györggyel kapcsolatban. Ő első sorban egy pénzügyi spekuláns. Ezen túlmenően fellép filantrópként, amikor hátrányos helyzetű vagy annak vélt személyeket támogat. A harmadik megjelenési módja pedig, hogy van egy Karl Popper filozófustól átvett, világmegváltó vízió megvalósítója.

Társadalmi elmélete arról szól, hogy a nemzetállamoknak meg kell szűnniük, a határokat le kell bontani és a világot teljes egészében egybe kell nyitni. Egy vegyes módon szövetkező, minden szempontból vegyes társadalmat szeretne létrehozni Soros György.

Egy rendkívül befolyásos személyről van szó, mely esetben mindenképp meg kell nézzük, hogy milyen az ő személyisége. Ezáltal kell eldönteni, hogy helyes-e, amit csinál, illetve azzal mi lehet a célja.

Hirdetés

Soros György elsősorban egy pénzügyi spekuláns, aki ráadásul nem törődik morális kérdésekkel – támasztják alá Fricz Tamás kutatásai. A spekuláns egyszer meg is fogalmazta, saját magával kapcsolatban, hogy amikor kereskedelmi, pénzügyi döntéseket hoz, akkor semmilyen társadalmi következményre nem kell figyelnie – emlékezett vissza a politológus.

Forrás: HírTv

Hirdetés

Hirdetés