Egy 1996-ban történt kijelentése miatt támadják Mel Gibsont

Winona Ryder interjújának köszönhetően valószínű, hogy Mel Gibson elbukott egy filmes munkájától, írja a BBC.

A színésznő kétszer is azt nyilatkozta Gibsonról, hogy antiszemita és homofób megnyilvánulása volt, akit emiatt nem hívtak vissza a Csibefutam új, netflixes változatába, holott Gibson kölcsönözte korábban az egyik animált állat hangját. Bár a filmkészítők hivatalosan még nem jelentették be, hogy Gibson nélkül készül az aktuális rész, nagy valószínűséggel mégis így lesz.

A zsidó származású Ryder először még 2010-ben, a GQ magazinnak idézete fel azt az 1996-ban(!) történt esetet, amikor Gibson homofób és antiszemita vicceket engedett meg magának.

Egy zsúfolt partin voltunk az egyik jó barátomnál. Mel Gibson szivarozott, és miközben beszélgettünk, megkérdezte az egyik meleg barátomat: ‘Ó, várj, most akkor én is AIDS-es leszek?” Aztán valahogy szóba jöttek a zsidók, mire megkérdezte tőlem: ‘Ugye te nem egy olyan vagy, aki meglógott a sütőből?”

Gibson szavait nehéz magyarra lefordítani, aki nem a zsidó (jew) szóval illette Rydert a fenti jelenetben. A színész az angol „oven dodger” kifejezést használta, ami egy degradáló kifejezés a zsidókra, ami arra utal, hogy a holokauszt idején elégették őket.

Mindenesetre Winona Ryder nemcsak 2010-ben, hanem egy elég friss interjújában is felelevenítette a fenti bulit, a The Sunday Times-nak.  Gibson személyesen nem, csak menedzsere kommentálta Ryder állításait.

loading...

100%-ig hazugság. Ryder 10 évvel ezelőtt is hazudott, amikor előadta ezt a sztorit a sajtónak, és most is. 

Forrás: Velvet

loading...