Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Egy mozgáskorlátozott, oxigénpalackot használó nőt fosztott ki két férfi

Hirdetés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozás folytat egy 38 éves és egy 31 éves férfi ellen, akik kifosztottak egy mozgáskorlátozott nőt.

A gyanúsítás tárgyát képező tényállás szerint a két férfi 2020. június hónap végén a kora hajnali órákban Kazincbarcikán egy lakóépület földszinti lakásainak bejárati ajtajait próbálták nyitogatni, amikor találtak egy, csak kilincsre zárt ajtót. Bementek a lakásba, ahol kutatni kezdtek.

Az egyikük bement abba a szobába, ahol az állandó ápolásra szoruló mozgáskorlátozott oxigénpalackot használó sértett nő az ágyában aludt, körülötte az ágyon és közvetlen környezetében voltak elhelyezve minden napos használati tárgyai, hogy azokat bármikor elérhesse. Ezek közül a férfi elvett egy mobiltelefont, a pénztárcából 6 000 Ft készpénzt, valamint egy bankkártyát.

Hirdetés

Ezután egy másik szobába is be akart menni, de ott az ajtónyitás olyan zajjal járt, hogy a beteg nő ott lakó fia felébredt, és szembe találta magát a férfival, akire rákiabált, hogy „mi van?”. Erre a férfi azt válaszolta, hogy „csak benéztünk”, és kiszaladt a lakásból, utána közvetlenül távozott a társa is.

A sértett nő fia az ablakon kitekintve még látta elfutni a férfit, illetőleg látta a sétálva távozó másik gyanúsítottat is. A nő a nyomozás során hatályos magánindítványt terjesztett elő magánlaksértés bűntette miatt. A két férfit Kazincbarcikán, a buszvégállomáson vonták intézkedés alá a rendőrök, akiknek érkezésükkor a gyanúsítottak a mobiltelefont egy szeméttárolóba dobták, hogy elkerüljék a felelősségre vonásukat. A nyomozás során azonban a telefont megtalálták.

A rendőri előterjesztés alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a büntetett előéletű – különös visszaesőnek, illetőleg visszaesőnek minősülő – gyanúsítottakkal szemben indítványozta letartóztatásuk elrendelését a szökés, elrejtőzés, a sértett befolyásolásának, illetőleg újabb bűncselekmény elkövetésének a veszélye miatt. A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal és indokaival egyetértve, azzal egyezően 1 hónapi időtartamra elrendelte mindkét gyanúsított letartóztatását, akik fellebbezéssel éltek.

Hirdetés

Forrás: Elemi.hu

Hirdetés
Hirdetés