Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Egy svéd politikus is terrorszervezetté nyilvánítaná az Antifát

Hirdetés

Björn Söder a svéd belügyminiszterhez fordult, és megkérdezte, hogy mikor sorolják terroristaszervezetnek az Antifát.

A jobboldali Svéd Demokrata politikusa rámutatott, hogy a baloldali hálózat az elmúlt időszakban hány erőszakos cselekedetet tudhat magáénak ami a különböző ideológiájú személyek ellen irányult.

Hirdetés

„Az Antifa fellépései sok esetben erőszakosak voltak, és a szervezet többek között felelősséget vállalt a gyilkossági kísérletekért, gyújtogatásokért, a támadásokért és a halálos fenyegetésekért. Úgy vélik, hogy az erőszak legitim módszer a célok elérésére ”- mondta Björn Söder.

Szerinte az Antifa célja az, hogy forradalom útján megszabaduljon a meglévő társadalmi rendektől cserébe egy hontalan és osztály nélküli társadalomért. Ezenkívül rámutatott arra, hogy a svéd titkosszolgálat az Antifát az autonóm mozgalom egyik vezető szervezetének tekintik, amelyet veszélyezteti a demokráciát.

Hirdetés

A politikus emellett hosszú listát adott át azokról a támadásokról, amelyeket Antifa követett el Svédországban:

  • A svéd demokratákat, akik a 2006-ban Rottne-ben ünnepelték a nemzeti napot, baseballütőkkel támadták meg. Jönköping székhelyű Antifa vállalta a felelősséget a támadásért.
  • 2007 júliusában a göteborgi bevándorlási hivatal bíróját megtámadták és fenyegették. Az elkövető fejszét dobott a bíró ajtajába, spray-vel festette le házát és vörös festékkel rongálta meg. Az Antifa a weboldalukon vállalta a felelősséget.
  • 2009 februárjában egy Vávra Suk nevű politikust támadtak meg. A támadást a rendőrség gyilkossági kísérletnek minősítette, és Antifa felelősséget vállalt a támadásért.

A demokrácia és a szabadság fenntartása érdekében fontos, hogy az erőszakos és félkatonai tevékenységeket terrorizmusnak lehessen besorolni, és így a társadalom ellenállása ellenére teljesen más szinteken lépjenek fel ”- mondta Björn Söder.

Az Europol szerint 2016-ban összesen 27 terrorista támadás történt a baloldali erőszakos szélsőséges által – írja a Timesofsweden.

Hirdetés

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu

Hirdetés