Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Koronavírus – aggasztó hírek érkeztek Németországból

Hirdetés

Kéthetes otthoni karanténra köteleztek több ezer embert a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban az új típusú koronavírus terjedésének megállítása érdekében, miután járványgóc alakult ki egy húsfeldolgozó üzemben – írja a Napi.hu.

A Rheda-Wiedenbrückben üzemelő sertésfeldolgozóban 730 fertőzöttet azonosítottak kedd óta, amikor is először érzékelték a csoportos fertőzéseket. Preventív jelleggel körülbelül az összes, 6400 főből álló állományt otthoni karanténra kötelezték, és a vállalat tervei szerint valamennyi dolgozón koronavírus-tesztet fognak elvégezni.

A húsfeldolgozót ideiglenesen leállították, de a munkások szerencséjére nem fizetetlen szabadságra küldték el őket, a karantén idejére is kapnak fizetést. A munkások egy részének otthont adó szállásra vonatkozóan rendkívül komolyan veszik a karantént, még egy biztonsági céget is felbéreltek annak betartására.

Hirdetés

Hubertus Heil szövetségi munkaügyi miniszter az ARD-nek nyilatkozva fogalmazott úgy, hogy megrázták a húsfeldolgozóban történt járványkitöréssel kapcsolatos hírek, és szerinte ez az eset is megmutatja, hogy nem bánnak méltányos, fair módon a közép- és kelet-európai munkavállalókkal Németországban.

Amire Heil utalt, az pedig egy szomorú jelenség, ugyanis a német húsiparban alkalmazottaknak körülbelül 90%-a kelet-európai vendégmunkás, akiket vállalkozói szerződéseken keresztül alkalmaznak, ami lehetővé teszi a cégeknek, hogy megkerüljék a bérre és társadalombiztosításra vonatkozó német előírásokat. A visszaélések következtében ez a konstrukció 2021-től már tiltott lesz.

Forrás: Napi.hu

Hirdetés
Hirdetés