Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Gáz-riasztó fegyver dördült, de dolgoztak a vascsövek és az ásók is az Érden

Hirdetés

Lövöldözés volt az érdi Iparos utcában, egy benzinkút közelében – értesült a Blikk.

Rengeteg rendőr vonult ki a helyszínre. Információink szerint több sebesültet mentővel szállítottak kórházba. Úgy tudni, egy ember meghalt a lövöldözésben. Az Origo.hu közben arról számolt be, hogy a benzinkúton két társaság balhézott össze, majd kést és pisztolyt rántottak. A lövöldözés közben négyen megsérültek, egyiküket kritikus állapotban szállították kórházba, de végül elhunyt. Egyelőre rejtély, miért tört ki a harc.


Fotó: Fuszek Gábor / Blikk

Hirdetés

A helyiek és a rokonok elmondása szerint Enyingről jött fel Érdre egy csapat felfegyverkezve, több autóval, hogy egy korábbi balhét rendezzen egy másik társasággal. Először egy másik benzinkúton verekedtek, majd autóba pattantak, s ekkor vette kezdetét az autós üldözés. Amikor az egyik csapat utolérte a másikat, kipattantak az autóból, majd rárontottak a másik kocsiban ülőkre. Már az autóban elkezdték őket szurkálni és kitépni a járműből – tudta meg a Blikk.

Egyikük súlyos sérüléseket szenvedett, s bár a mentők stabilizálták az állapotát, belehalt a sérüléseibe. A Blikk információi szerint a benzinkutat lezárták. A helyszínre több rendőrautó és bűnügyi helyszínelő is érkezett. A helyszínen a lap munkatársának a szemtanúk elmondták, hogy a támadók a szurkálás után bepattantak a kocsijukba, majd elmenekültek. Arról nincs információ, hogy elkapták-e őket.

Frissítés: Tizenhárom jómadarat már begyűjtöttek

Hirdetés

A rendőrség 12 óra leforgása alatt azonosította és elfogta az eldurvult vita több résztvevőjét – írja a rendőrségi honlap.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. július 30-án 20 óra körül Érd, Iparos úton két többfős társaság összeszólalkozott. A vita tettlegességig fajult, a sértett felek egymásnak estek. Több, nagy valószínűséggel gáz- és riasztófegyverből leadott lövés is eldördült, amely személyi sérülést nem okozott. A két társaság botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal, késekkel felfegyverkezett tagjai válogatás nélkül támadtak az útjukba kerülő ellenérdekű felekre, majd néhány perccel később mindenki menekülőre fogta.


Fotó: Police.hu

Hirdetés

Az összecsapásban egy 50 éves férfi belehalt elszenvedett sérüléseibe, további tizenkét ember került különböző fokú sebesülései okán kórházba.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy 36 éves férfit emberölés bűntettével, további 12 férfit csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsít. A rendőrség mindnyájukat őrizetbe veszi, és kezdeményezi letartóztatásukat.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya emberölés bűntettének és garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Hirdetés

A rendőrség megtette a szükséges intézkedéseket a köznyugalom helyreállítására.

Csütörtökön írtuk: Belehalt két társaság összeszólalkozásába egy férfi Érden

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2020. július 30-án 20 óra körül Érd, Iparos úton két többfős társaság összeszólalkozott. A vita tettlegességig fajult, egy 50 éves férfi meghalt, több sérültet a mentők kórházba vittek.

Hirdetés

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megkezdték a körülmények tisztázását.

(Police – Kuruc)

Hirdetés