Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Kivonulhat a Tesco Magyarországról

Hirdetés

A londoni tőzsde szakértői továbbgombolyították a Tesco áruházlánc kelet-közép-európai vállalkozásainak jövőjével kapcsolatos találgatásokat. Úgy gondolják, hogy a kiskereskedő veszi a sátorfáját, és angolosan távozik a régióból – írja a napi.hu.

A londoni tőzsde elemzői szerint a Tesco ki fog vonulni Kelet-Közép-Európából. Ezzel kapcsolatban már szárnyra is kaptak a szóbeszédek, miszerint a brit kiskereskedő régiós vállalkozásait a Schwarz-csoport veheti át, ehhez tartozik a Lidl és a Kaufland.

A szóbeszéd szerint a Dave Lewist váltó új vezérigazgató, Ken Murphy idén értékeli a Tesco kelet-közép-európai tevékenységét (Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában), s ennek fejében dönti el, megéri-e maradni?

Hirdetés

Noha a kivonulás lehetőségét a cég sajtóirodája következetesen cáfolja, ez nem sokat nyom a latban, ugyanis korábban a lengyelországi kivonulást is tagadták, a végén mégis eladták a leányvállalatot a dán Salling Groupnak.

Nemrégiben a Next.gazeta.pl-hez küldött nyilatkozatban Dave Lewis arról írt, a Tesconak a cseh, a magyar és a szlovák tevékenységére kell koncentrálnia, ezért adták fel a lengyelországi piacot. A legyen leányvállalatért, amelyben 301 áruházat, az elosztóközpontot és a vállalat ottani székhelyét is érintette, 900 millió zlotyt (72 milliárd forint, valamivel több mint a budapesti Megyeri híd ára) fizetett a vevő.

Forrás: napi.hu

Hirdetés
Hirdetés