Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

BulvárHírekItton

Magyar Hang: Hajdú Péter elsőrendű vádlott adócsalási ügyben

Hirdetés

Hajdú Péter üzletember-műsorvezető elsőrendű vádlott adócsalási ügyben a Magyar Hang szerint, írja a Contextus

Egy régebbi ügyben folyik nyomozás

A Magyar Hang hetilapjában közölt egy cikket, amelyben írottak szerint Hajdú Péter televíziós műsorvezető ellen adócsalás miatt vádat emeltek, szúrta ki a Media1. Ő az elsőrendű vádlottja egy áfacsalási ügynek.

Hirdetés

A Magyar Hang által kikutatott és nyilvánvalóan részletesen is bemutatandó fejlemény annyiban nem meglepő, hogy korábban már (szintén a Magyar Hang nyomozásának köszönhetően) kiderült, hogy június elején vádemelés történt Hajdú egykori cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél. Azonban arról mostanáig csak találgatások voltak, hogy Hajdú is ott van-e a vádlottak között, ugyanis a főügyészség csak annyit jelzett, hogy két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, ám azt nem árulták el, hogy Hajdú a vádlottak között van-e.

A lapban azonban konkrétan megnevezik a tévést mint vádlottat. A lap úgy tudja, hogy a showmant azzal vádolják, hogy egymilliárd forintnál is több készpénzt vett fel két olyan cég számlájáról, amelyhez papíron semmi köze nem volt.

Áfacsalással vádolják

Hirdetés

Hajdú cégénél egyébként még 2016 tavaszán indítottak nyomozást a NAV nyomozói. Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtotta be a vádiratot a vádlottak ellen.

A vádlottak a cég általános forgalmi adó kötelezettségét csökkentették jogellenesen, magyarán áfacsalással vádolták meg őket. A „különösen nagy” vagyoni hátrány azt jelenti, hogy az elkövetők 50 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Hajdú épp a nyomozás megindulása után adta el a médiacégét és adta át a vállalkozást egy ukrán nőnek. Hajdú Péter egyébként a nyomozás megindulása után néhány hónappal megvált a cégben viselt tisztségétől és tulajdonától, és egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett a Frizbi Entertainmentnél az ügyvezető, és az ő cége lett a tulajdonos.

Hirdetés

A váltásról Hajdú korábban azt állította, hogy talált egy angol partnert, akivel külföldi műsorgyártást tervez, és már vannak is műsorötletek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hirdetés

Megbeszélés @szabopeter.attores barátommal?✌? @lifetvhungary @szabopeter.attores

Hajdú Péter (@hajdu.peter.official) által megosztott bejegyzés,


Az ukrán ügyvezető azonban azt állította, nem is ismeri Hajdút. Ezt követően a Bors fellelte a kárpátaljai nőt, aki azonban azt állította, nem is ismeri Hajdú Pétert, soha nem találkozott vele, soha nem volt közös cégük.

Hirdetés

A Frizbi új ügyvezetője egyébként idénymunkából igyekezett fenntartani magát. Hajdú azonban közölte, hogy jogi lépéseket tesz, mert csak le akarja járatni a Bors.

Az ügyben Tényi István magánszemély tett feljelentést, amelyben meg is nevesítette Hajdút.

NAV-toplistás lett a Frizbi

A korábban a showman által tulajdonolt Frizbi Entertainment Kft. „előkelő” helyen szerepel az adóhatóság adóslistáján. A cégnél a 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes köztartozás 800 millió forint felett van – írta a Magyar Hang még korábban.

Forrás: Magyar Hang -/Contextus – Fotó: Berecz Valter

Hirdetés