Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Medvetámadás Heves megyében! Egyre több helyen látnak medvét Magyarországon

Hirdetés

Medvenyomot talált a kertjében egy Egerben élő férfi június közepén, másnapra az egyik birkáját is megtámadta a nagyvad. Közben már a budapesti Normafánál, és Nógrád megyében is több helyen láttak medvét. Hogy kerülnek ide ezek a ragadozók?

Még a közösségi adatlapjára is feltöltötte a kertjében talált medvetalp nyomról készült fotót június közepén egy egri férfi, másnap pedig arra ment ki, hogy egyik birkájának, Brünhildának véres a lába. A gazda egyik vadász ismerőse rögtön azt mondta, hogy medve lehetett a támadó, így a Bükki Nemzeti Park munkatársai is azonnal megjelentek nála. Ők egyelőre a szőr- és nyálminta eredményére várnak, de a birka tulajdonosa azt mondja, biztos, hogy medvével akadt dolga.

Hirdetés

Olvasói fotó

„Az első támadás után még 10 napig itt volt, minden éjjel őrködtünk és mentünk ki, ha hallottuk, hogy ugat a kutya” – mondja a férfi. Bár a birkája túlélte a támadást, az állatot azóta is antibiotikummal kezelik az orvosok a sebe miatt.

Hirdetés

Olvasói fotó

Az Egerben felbukkant medvét egy hölgy is látta, de egy másik férfi is egyöntetűen megerősíti, hogy nagyvad jár a környéken. „Én a Berván lakom és a hétvégi házunk környékén is jár a medve! Én örülök nekik!” – írta egy férfi. Pár nappal ezelőtt Nógrádban több medveészlelés is volt: két sportoló nő Petőfibányánál látott egy anyamedvét két bocsával a temető bejáratánál, de medvetalp-nyomokat találtak a Nógrád megyei Bercelen, a Szanda bánya területén is.

Tavasszal a Büki Nemzeti Park azt már megerősítette, hogy a szintén nógrádi Pásztó külterületén valóban medvenyomokat találtak, ám egyelőre érthetetlen, hogy az egyébként embereket kerülő nagyvad miért járkál be házakhoz, és próbál meg nagytestű állatokat elkapni. Az észlelésekkel kapcsolatban megkerestük a Bükki Nemzeti Parkot és a Pilisi Parkerdő Zrt.-t is, válaszukat közölni fogjuk.

Hirdetés

Forrás: Ripost.hu

Hirdetés