Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Publicisztika

Migránskvótát akar a fiatal gyurcsányista

Hirdetés

Migráció mindig lesz, sajnos a magyar kormány elutasította a kvótát, és kerítést is épített a „háború elől menekülők előtt”. Az összes közhelyet felmondta az ifjú gyurcsányista, Bozóky Máté, akinek sajátos „visszaemlékezéséből” éppen a pártelnök országrombolása maradt ki. Ha mindig meg akartad tudni, hogy milyen lenne, ha egy Gyurcsány-hívő mondaná a ballagási beszédet, de sosem merted megkérdezni, akkor hajrá!

„Fontos leszögezni, hogy migráció mindig is volt és lesz is! (…) Az Európai Unió nagy erőfeszítéssel kereste a megoldást a menekültválság megoldása érdekében. Nem titok, hogy emiatt a tagországok között belső viszályok alakultak ki. Főként az úgynevezett migrációs kvótáról szóló viták miatt, amely lehetővé tette volna a bevándorlók lakosságszám szerinti elosztását. Sajnos bizonyos országok nacionalista eszmékkel és euroszkepticizmussal ideologizáló kormányai elutasították ezt, köztük Magyarország is. A kormány kerítést épített, falat húzott a háború elől menekülők előtt.” – mindez Bozóky Máté gondolatsora a hétvégi Népszavából.

Hirdetés

Az ifjú gyurcsányista pár hónapja a pártba is jelentkezett, és van egy egészen sokkoló Facebook-oldala, ami pont olyan, mint ahogy egy fiatal DK-s oldalát elképzeled, azaz totál öreges. Farkasházy Teddy-, Hernádi-, Gálvölgyi- és Alföldi-idézetek, Koncz Zsuzsa-méltatás, és egy olyan kártyalap, amelyen a DK négy EP-képviselője van.

Még ennél is szórakoztatóbb azonban az említett írás, amely tele van üres modoroskodással. Ugyanis Bozóky 88 éves önmagát a múltba visszagondolva képzeli el a jövőt. Bizonyára csak egy szerencsétlen véletlen, de a 88-as számhasználatnak külön fénytörést ad László Imre náciméltatása és mengelézése, hiszen ez egy hitlerista köszöntés burkolt kódja is. A lényeghez visszatérve: nem csoda, hogy a DK-s fiatal öregnek képzeli magát, hiszen úgy is ír, mintha nagyjából a legelső Demokratikus Charta idején ment volna nyugdíjba.

Vissza a fletóista Jövőbe!

Hirdetés

Azaz ritka szerencsében van részünk: nem kell átélnünk, de megtudhatjuk, hova vezetne minket a DK, illetve a párt fiatal reménysége. A publiból most csak a kedvenc részeinket idézzük, de az ínyenceknek a teljes verziót ajánljuk:

– „2020. márciusában még csak 19 éves voltam, mikor kitört egy világméretű népegészségügyi járvány. A koronavírus. Tulajdonképpen egész Európa blokád alá került: se ki, se be. A tagországok lezárták határaikat és szigorított ellenőrzést vezettek be az élet minden területén. A 2010-es választások után 10 évvel, a nagy ígéretek ellenére az országom egészségügyi ellátása még mindig nem volt kellő fejlettségű, romokban hevert ahhoz, hogy megállítson egy fékezhetetlen lázadót.”

– „Mikor még iskolás voltam, nem volt jellemző, hogy a magyar középiskolákban más nemzetiségű diákok tanulnak. Azóta minden megváltozott. Igazából nem gondoltam volna, hogy a magyar közösség képes lesz átalakítani saját mentalitását. Nos, ahogy mondják, egy társadalom átalakulásához legalább 60 év kell! Ellenszenv és xenofóbia helyett befogadóak és megértőek lettünk.”

Hirdetés

– „Igen, most gondolom azt kérdezed, hogy mi az az UNE? Nos, kedves barátom az összefogás annyira virágzásnak indult, hogy ma már az Európai Egyesült Nemzetek államában (United Nations of Europe) élünk. Föderatív államszervezetként – megnyugtatlak – minden tagállamban a statisztikai mutatók ugyanazt a boldogságszintet mérik. Óh, igen, már Boldogságügyi Minisztériumunk is van.”

Igen, itt tart az ifjúgyurcsányizmus 2020-ban. Kvóta, kamuzás az egészségügy koronavírus elleni védekezéséről, tömeges bevándoroltatási szándék, a társadalom átalakításának vágya és egy államszövetség álma. Keresve sem találhatott volna magának jobb helyet a DK-nál!

(fotók: Bozóky Máté Instagram-, illetve Facebook-oldala)

Hirdetés
Article alt!
Hirdetés