Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Bulvár

Özvegye kihívta a rendőröket Gesztesi sírjához – videó

Hirdetés

Meglepő fordulatot vett Gesztesi Károly sírjának ügye.

Mint a Bors megírta: Molnár Anikó a barátnőjével rendbe hozta a színész elhanyagolt nyughelyét. Amikor ma újra a Budakalászi temetőben járt munkatársunk, rendőröket talált a sírnál, és Gesztesi özvegyét, aki feljelentést tett Anikóék ellen.

Mit szólnánk ahhoz, ha egy szerettünk sírját meglátogatva azt találnánk, hogy idegen kezek átrendezték, átalakították? Alighanem felháborodást, még akkor is, ha a nyughely a kéretlen segítő munkájának köszönhetően szebb, rendezettebb lett.

Hirdetés

 

Molnár Anikó és barátnője önzetlen segítőkészséggel tette rendbe Gesztesi Károly sírját, miután áldatlan állapotban találta a Budakalászi temetőben.

– Szégyenletes Gesztesi Károly sírja! Flakon a váza, gaz, szemét a síron – írta Anikó barátnője egy Facebook-bejegyzésben.

Hirdetés

A közösségi oldalon sokan dicsérték Anikóék emberbaráti buzgalmát, és még többen elítélték Gesztesi szeretteinek hanyagságát. Csak néhány kommentelőben ötlött fel: Joga van-e egy kívülállónak a család tudta és engedélye nélkül megváltoztatni a sír állapotát?

A színész özvegye, Nikoletta bizonyosan úgy gondolja, hogy nincs. Ezért bejelentést tett a budakalászi rendőrségen, amelynek munkatársai nem sokkal dél után ki is szálltak a helyszínre. Amikor lapunk fotóriportere a temetőbe érkezett, rendőrök álltak a sírnál, és ott volt az első feleség is, aki ugyan a bejelentés tényét elmondta, de nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A színésznek rengeteg rajongója van, sírjának állapota komoly indulatokat keltett

Úgy tudjuk, Nikoletta azt sérelmezi, hogy valaki a család engedélye nélkül megásta, átrendezte a sírt és eltávolította az ott lévő csokrokat, a fejfát pedig koszorúval takarta le.

Hirdetés

Az özvegy azt is rossz néven vette, hogy a Facebookon megjelent bejegyzés indulatokat keltett a család ellen.

Lapunk megkeresett egy szakértőt, hogy megtudja, milyen jogszabályok vonatkoznak a sírhely kezelésére.

– A sírhely felett rendelkező van, ez általában az a személy, aki megvásárolta a sírhelyet, így ő hozhat döntést a sírhellyel kapcsolatban. Alapesetben a rendelkező joga sírkövet állítani vagy bármilyen maradandó változást elvégezni a síremléken – mondta el lapuknak Gőcze Edit kegyeleti szakértő.

Hirdetés
Molnár Anikót a jó szándék vezette, de a család engedélye nélkül legfeljebb vágott virágot vagy koszorút tehetett volna a sírra

– Mindenkinek joga van a kegyeletgyakorláshoz. Ez azt jelenti, hogy vágott virágot, mécsest és koszorút is helyezhet a sírra, de ha elültet egy virágot, az már jogszerűtlen – tette hozzá.

Anikót és a barátnőjét is kerestük, hogy a kialakult helyzetről kérdezzük, de egyikük sem nyilatkozott lapunknak. Egyelőre nem világos, hogy Molnár Anikóék milyen büntetésre számíthatnak.

– A feljelentés büntetőjogi következményeket nem von maga után, mivel sem rongálás, sem a sírhely meggyalázása nem történt meg, a virágültetésnek pedig nincs büntetőjogi következménye – mondta el a Borsnak dr. Erdőcs Viktor ügyvéd, majd hozzátette:

Hirdetés

– Polgárjogi következményeket azonban már vonhat maga után, hogy a tulajdonos tudta nélkül alakította át annak hozzátartozója sírhelyét.

Forrás: Borsonline.hu

Hirdetés