Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Biden érthető módon nem szeretné, hogy kiderüljön, mennyire le van épülve szellemileg

Hirdetés

Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje a CBS televíziónak adott szerda esti interjújában visszautasította a felvetést, hogy kognitív tesztet csináltasson.

„Nem csináltam meg a tesztet, de mi az ördögért is kellene tesztet csinálnom?” – fogalmazott Biden, azzal replikázva, hogy az interjút készítő újságírónak sem kell a munkába állása előtt tesztet csináltatnia arról, hogy fogyaszt-e kokaint, vagy sem. „Mégis mit gondol?” – mondta a láthatóan bosszankodó Biden.

A demokraták várható elnökjelöltje hozzáfűzte: az amerikai közvéleményre bízza fizikai és szellemi képességeinek megítélését.

Hirdetés

A kognitív tesztet a mentális és intellektuális képességek felmérésére használják az orvosok. A választási kampányban a republikánusok gyakran kétségbe vonják a 77 éves Joe Biden mentális képességeit, s maga Donald Trump amerikai elnök is többször felvetette ezt.

Donald Trump még július végén jelentette be a Fox televíziónak adott egyik interjújában, hogy ő maga is elvégzett egy ilyen – nem az intelligencia felmérésére, hanem az orvosok által az Alzheimer-kór korai diagnosztizálására vonatkozó – tesztet. Mint fogalmazott: „közelebbről is megnézte” és szerinte könnyű volt, bár az utolsó öt kérdést nehezebbnek minősítette. „Garantálom, hogy ezekre a kérdésekre Joe Biden nem tudna válaszolni” – mondta akkor Trump a Fox riporterének.

(MTI)

Hirdetés

Hirdetés