Jonathan Isaac az első játékos, aki nem térdelt a himnusz alatt – videó

Az Orlando Magic kosarasa szerint is fontos a feketék élete, de nem egy pólóban vagy a térdelésben látja a megoldást – Gregg Popovich és Becky Hammon sem térdeltek.

Bár a meccsek szempontjából semmi jelentősége nincs, az amerikai társadalmi helyzet és az NBA-ben lévő összefogás miatt kint sokan foglalkoztak azzal tegnap este, hogy az Orlando Magic játékosa, Jonathan Isaac nem térdelt a himnusz alatt, és nem is viselt Black Lives Matter pólót, ahogy a két együttes összes többi tagja.

A Brooklyn Nets elleni győzelem után meg is kérdezték erről Isaacet, hogy fontos-e neki a feketék élete, amire azt válaszolta, hogy persze, fontos. Sok minden szerepet játszott a döntésében, de leginkább az, hogy nem hiszi, egy Black Lives Matter póló viselése vagy a térdelés a feketék támogatását jelentené. Ő ebben hisz, és úgy érezte, ki kell állnia emellett – még egyszer elmondta, hogy egy póló felvétele nála nem jár együtt a feketék megsegítésével.

Többször is beszélt Istenről és a hitről – szerinte az isteni igéken, a gospeleken keresztül lehet segíteni a feketéken és mindenkin. Mindannyian követnek el hibákat, és ez néha odáig fajul, hogy már arról megy a vita, melyik hiba a rosszabb. A Bibliában az áll, hogy mindannyian elmaradunk Isten dicsőségétől, de aki megalázkodik, keresi Istent és megbánja bűneit, arra másképp tekintünk majd – saját hibáinkat és másokét is más fényben látjuk majd. Ettől kerülünk közelebb egymáshoz, és ettől tudunk megbírkózni mindazzal, ami a felszínen van.

Isaac azt is elmondta, hogy volt egy csapatmegbeszélés, ahol előjött már ez a téma, és ahol előre megmondta, hogy mit fog csinálni. Mindenki tudja, milyen ember, tiszteletben tartották a döntését, semmi probléma nem volt. Mindenki megértette, hogy nem népszerű akar lenni vagy nem akar reflektorfénybe kerülni, csak Jézus alázatos szolgája szeretne lenni. Ő ebben hisz, a társai pedig elfogadták ezt. Ezt erősítette meg Nikola Vucsevics és Evan Fournier is – előbbi elmondta, hogy Isaac egyéni döntése volt ez, az ő dolga, és támogatják ebben a döntésben, míg utóbbi szerint Isaac nem tartozik magyarázattal senkinek.

loading...

Később a San Antonio Spurs és a Sacramento Kings találkozóján Gregg Popovich és Becky Hammon is úgy döntöttek, állnak a himnusz alatt. Mint ismert, Popovich rendszeresen állást foglal a rasszimus témakörében (is), ám a Spurs legendás mestere a meccs után nem kommentálta az esetet – annyit mondott, hogy nem akarja elárulni az okot. A liga mindenkinek elmondta, hogy szabadon választhat, ő pedig így döntött.

Forrás: kezdo5.hu

loading...