Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

BulvárHírekItton

Órákig üldögélt a vonatsínek mellett az eltűnt budapesti fiú, akit az egész ország keresett

Hirdetés

Biciklizni indult a Normafára hétfőn délben az a 14 éves fiú, aki órákig üldögélt a vasúti sínek mellett, mielőtt megtalálták. A. N. Bence eltűnését édesapja jelentette be, a rendőrök nagy erőkkel, kutyákkal is keresték – számolt be róla a Ripost.

A. N. Bencét sokan keresték © Ripost

Számos híresség, köztük Majka is megosztotta a fiú képét. Tegnap reggel a szülei adták hírül: a kamasz épségben előkerült. Egy járókelő ismerte fel, és maradt vele, amíg érte nem mentek.

Egy felvételi előkészítője sikerült rosszul, nem merte elmondani. Egész éjjel a kamaraerdei vonatsín mellett ült – idézi a gyermek édesapját a Ripost. „A következő napokban egy kis magányt szeretnénk, amíg megbeszéljük, hogyan kezeljük ezt a helyzetet” – tette hozzá.

Hirdetés

A Ripost által megkérdezett klinikai szakpszichológus, Makai Gábor elmondta, az iskolába készülő gyerekek különösen nagy figyelmet igényelnek most. A tinédzserek számára a koronavírus-járvány is nagy kihívás.

– Fontos, hogy erről ne az utolsó pillanatban beszélgessünk velük, hanem folyamatosan, érdemes feltárni, milyen bizonytalanságok, feszültségek vannak a gyermekben – nyilatkozta a Ripostnak a szakember. – Amennyiben ez nem történik meg, akkor megjelenhet a fejében egy téves gondolat, az szorongássá válhat, és ez az oka, hogy végül megszökik otthonról. Fontos, hogy a gyerek kibeszélhesse a félelmeit, hogy kiderüljön, mennyire valósak azok, mi a megoldás. Minél kiszámíthatóbb az új helyzet, minél több szó esik róla, annál kevésbé ijesztő a kamasz számára.

Forrás: Borsonline.hu

Hirdetés

Hirdetés