Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Cáfolták Gyurcsányék újabb kamuját: nem tart négy napig egy teszt kiértékelése

Hirdetés

A bukott kormányfő pártja ismét a koronavírus-járvány elleni védekezőket támadta, de a szaktárca egyértelműen cáfolta Barkóczi Balázs DK-szóvivő kamuzását.

Demokratikus Koalíció felelőtlennek és veszélyesnek nevezte, hogy az állami koronavírusteszteket csak négy nap alatt értékelik ki.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője hétfői online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy rengetegen jelezték náluk ezt a problémát.

Hirdetés

A szaktárca már hétfő este az ATV tudomására hozta, hogy Gyurcsányék megint nem mondanak igazat.

Az EMMI visszautasította a DK állítását, álláspontjuk szerint a tesztelés a WHO ajánlásainak megfelelően zajlik Magyarországon, a laboratóriumi kapacitás megfelelő mértékű és a vizsgálatok elvégzéséhez és teljes lefedettséget biztosít az országban.

Hangsúlyozták: a koronavírus-teszt eredmény a vizsgálatot végző laboratóriumba érkezéstől számítva 24-48 órán belül rendelkezésre áll.

Hirdetés

Azt ugyanakkor elismerték, hogy adminisztrációs hibákból lehet csúszás. Példaként említették, hogy ha a laboratóriumi vizsgálatkérő lapon nem, vagy olvashatatlanul töltik ki az értesítési címet, vagy bármilyen más adat helytelenül adnak meg, előfordulhat csúszás, de ez biztosan nem fordul elő tömegesen.

Forrás: 888.hu

Hirdetés
Hirdetés