Erdogan megfenyegette Macront: “Sok gondod lesz még velem!”

– Macron úrnak még sok gondja lesz velem. Nem ismeri a történelmet. Franciaország történelmét sem ismeri. Ne szórakozzon a török nemzettel, sem pedig Törökországgal

– fogalmazott a hétvégén Recep Tayyip Erdoğan török elnök a Demokrácia és Szabadság szigetén megrendezett Nemzeti akarat a gyámságtól a demokráciáig című szimpóziumon.

A török TRT World csatorna tudósítása szerint az államfő ezzel Emmanuel Macron múlt heti megnyilvánulására reagált, amikor is a francia elnök azt mondta: Törökország nem tekinthető többé partnernek a Földközi-tengeren.

 Európának egyértelműen és egy hangon kell beszélnie Törökországról

– fejtette ki véleményét Macron a korzikai Porticcióban rendezett konferenciára érkezve, majd azt is hozzáfűzte: – Határozottnak kellene lennünk Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel szemben, akinek elfogadhatatlan a viselkedése.

loading...

A török elnök kihasználta az alkalmat, hogy Görögországhoz is szóljon. Felszólította Athént, hogy tartsa távol magát mindenféle helytelen cselekedettől a vitatott vizeken. Hozzátette:

a görögök ne kérjék olyan országok segítségét, amelyek fokozták a katonai jelenlétüket a régióban.

Erdoğan ezzel arra utalt, hogy a franciák a fokozódó török–görög ellentétek miatt megnövelték katonai tevékenységüket a Földközi-tenger keleti medencéjében. Erdoğan beszédében azt is kifejezte, hogy Törökország nem fog a Nemzetközi Valutaalaphoz fordulni, az ország képes magáról gondoskodni.

Forrás: Magyar Nemzet

loading...