Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Fegyőr álmodozik: 700 fideszes vezetőt fog leváltani, miután megnyerik a választást

Hirdetés

Terjed a járvány, egyre többen halnak meg naponta. A jelek szerint, a kormány elaludt a nyáron, egyszerűen nem készült a pandémia kezelésére – mondta Fekete-Győr András.

Majd folytatta, Orbán Viktor kormánya elvesztette kormányzó-képességét, ezért az ellenzék – az állami mellett – alternatív védekezési törzset állít fel. Az is biztosnak látszik, hogy ha az ellenzék a következő választáson győz, akkor 700 fideszes vezetőt váltanak majd le. Közte a hatalmat kiszolgáló legfőbb ügyészt, Polt Pétert is, illetve az Orbán Viktor lakájaként viselkedő Domokos László, ÁSZ elnököt.

Hirdetés

„Az Orbán-kormány már nem kormányzóképes! Képtelen megóvni a magyar embereket a járványtól”

A járvány elleni hatékony védekezés érdekében, közös ellenzéki „operatív törzset” állítanak fel – erősítette meg a Hírklikknek Fekete-Győr András, aki szerint a kezdeményezésükről a rövidesen újra összeülő ellenzi pártelnöki találkozón döntenek. Az ülést két héten belül tartják meg. A Momentum elnöke nem közölte a pontos időpontot.

A lehetséges 2022-es kormányváltásról Fekete-Győr azt mondta, hogy elkezdődött a szakmai programok kidolgozása, amelyeket az ellenzék pártelnökei konszenzussal fogadnak majd el. Dolgoznak a „korszakváltás” forgatókönyvén, vagyis azon a terven, amelyet a választásokon győztes ellenzék követ majd. A forgatókönyv része lesz, hogy milyen ütemben „fidesztelenítik” majd a magyar gazdaságot, szerzik vissza Mészáros Lőrinctől és Tiborc Istvántól az ellopott közjavakat.

Hirdetés

A Momentum számításai szerint, 700 olyan új vezetőt keresnek, akik az ellenzék választási győzelme után azonnal átvehetik a különböző szakterületek irányítását. Ezen kívül, a hatalomra készülők le kívánják cserélni a Fidesz-kormányt elvtelenül kiszolgáló alkotmányos intézmények vezetőit. Új vezetőt keresnek Polt Péter posztjára, vagy Domokos László helyére.

A feladat, amire a teljes ellenzék, tehát a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Jobbik, a Magyar Szocialista Párt, a Lehet Más a Politika és a Párbeszéd készül, nagyon komoly. De Fekete-Győr szerint, a következő másfél év elegendő lehet a munka elvégzésére.

Forrás: VH

Hirdetés
Hirdetés