Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Fekete-Győr: a közös listán nem szerepelhetnek csalók és közpénztolvajok – de nem Gyurcsányra gondolt

Hirdetés

Az ATV reggeli vendége volt Fekete-Győr András, aki a beszélgetést azzal kezdte, hogy szerinte jelenleg 700 kormányzati tisztséget betöltő személyt kell kormányváltás esetén elküldeni, és Polt Péter legfőbb ügyésznek mindenképpen mennie kell.

Az ellenzéki politizálás érdemi részét a „közös lista vagy két lista” kérdésénél érintette Fekete-Győr. Mint ismert, a balliberális ellenzéki pártok közül a Momentum és a Jobbik az, amelyik a két listás indulást is jó ötletnek tartja, noha az ellenzéki szavazók túl nyomó része, ahogy utóbbi két párt szavazóinak többsége is a közös listát tartaná jó megoldásnak.

Ennek ellenére Fekete-Győr András nem beszélt úgy a témáról, mintha kardinális jelentőségű volna. Szerinte nem csak a Momentum az, amely még nem mondta ki, legyen vagy ne legyen közös lista, szerinte ez “inkább a politológusok és elemzők által kedvelt téma”. Hozzátette: azon, hogy hány listán indul az ellenzék, nem múlik mandátum, az egyéni választókerületeken viszont igen.

Hirdetés

Fekete-Győr kijelentette: a listán nem szerepelhetnek olyan személyek, akik az elmúlt 30 évben megkárosították a magyar adófizetőket, vagy csalásban vettek részt. Fekete-Győr itt hozzátette: ez alatt nem Gyurcsány Ferencet értette.

Kijelentette: ha a Momentum kap garanciákat arra, hogy ezen a listán nem lesznek ilyen személyek, akkor lehet közös lista. Példaként említette az MSZP-s Tóth Csabát, őt, ahogy fogalmazott, “nem szeretné semmilyen politikai intézmény közelében látni”, de ha az előválasztást megnyeri, az a választók akarata.

Arra a felvetésre, hogy mit gondol Márki-Zay Péter vagy Dobrev Klára személyéről, Fekete-Győr azt mondta:

Hirdetés

Márki-Zay vagy Dobrev nem kizárt, hogy Fekete-Győr vagy Donáth sem kizárt.

(ATV – 24 nyomán)

Hirdetés
Hirdetés