Fingot fogtak az SZFE elfoglalói: Indul az iskola, van tanár, van másik hely

A Színművészeti új fenntartója szerint lesz tanár és van új épület, ahol tanítanak.

Az SZFE-t fenntartó kuratórium egyik tagja, Lajos Tamás az ATV Híradónak azt mondta: amennyiben a bíróság kimondja, hogy jogszerű az egyetemi oktatók sztrájkja, a kuratórium alternatív oktatást szervez. Lajos szerint ugyanakkor a sztrájk jogellenes, a dolgozóknak politikai követelései vannak.

Kétórás figyelmeztető sztrájkba kezdtek a Színház-és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozói, miután a szerdai első sztrájktárgyalás eredménytelenül zárult.

Az ATV Híradónak csütörtökön nyilatkozó Lajos Tamás, a SZFE-t fenntartó alapítvány kuratóriumi tagja szerint ezek politikai követelések, ezért úgy véli a sztrájk úgy ahogy van jogellenes. A producer hozzátette: a kuratórium a magyar jogszabályok által adott, és megengedett keretek között vont magához jogokat.

A kuratóriumi tag kifejtette azt is, hogy amint jogi lehetőség nyílik rá, azonnal bírósághoz fordulnak, és ha a bíróság megállapítja, hogy ez egy törvényes sztrájk akkor megszervezik az alternatív oktatást. Lajos Tamás azt még nem akarta elárulni, hogy miként szervezik meg az oktatást, de annyit elmondott, hogy lesz, aki tanítsa majd a diákokat, és a hely is megvan, ahol a félév folytatódhat – olvasható az atv.hu-n.

loading...

Forrás: ATV – VH

loading...