Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Gyurcsány és Simicska együtt ebédelt – Vajon miről beszélgettek?

Hirdetés

A Demokratikus Koalíció elnöke és a visszavonult milliárdos egy budai étteremben egyeztetett – tudtuk meg egy magát felfedni nem kívánó forrástól. Igyekeztünk utánajárni, miről is volt szó a találkozón, kaptunk is választ az egyik féltől, amolyan szokásos mellébeszélős stílusban.

Simicska Lajos a 2018-as országgyűlési választások előtt még minden erejével és pénzügyi forrásaival a Jobbikot és Vona Gábort támogatta, azonban a korlátlan anyagi támogatás is kevés volt a győzelemhez. Simicska a csúfos vereség után visszavonult és Veszprémben tölti mindennapjait. Simicskáról rég lehetett hallani, azonban információink szerint a hét elején a milliárdos egy másik milliárdossal, a DK elnökével, Gyurcsány Ferenccel találkozott Budán, a XII. kerületi Böszörményi úton, egy étteremben. A közös étkezést követően e-mailben fordultunk Gyurcsány Ferenchez, aki rendkívül frappáns és méginkább viccesnek szánt nyilvános Facebook posztban válaszolt. Íme levelünk és Gyurcsány válasza:

“Információnk szerint a tegnapi nap során Gyurcsány Ferenc DK elnök és Simicska Lajos találkozott Budán. A kérdésem az lenne, hogy miről szólt ez a találkozó és miért találkozott Gyurcsány Ferenc Simicska Lajossal? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Bohár Dániel PestiTV. Ezt kérdezte a legújabb fideszes propagandatévé. Hát most aztán lebuktunk, így jobb, ha inkább elmondom a teljes igazságot. A fent említett titkos találkozó eredeti célja az volt, hogy mutassak pár hasznos főzési tippet Simicska Lajosnak – szuvidálás, marinálás, flambírozás, a rántás-habarás már nagyon jól megy neki – cserébe pedig hoz nekem egy nadrágtartót (mindig is vágytam rá) és én is tanácsot adok neki, hogy milyen tornacipő illene hozzá a legjobban, miután megmutattam a saját gyűjteményemet, de mivel végül Soros György is csatlakozott hozzánk, elénekeltük az Ismerős Arcoktól a Nélküledet visszafelé, kétszer. A végén még egy szelfit is lőttünk! Remélem, hogy semmit sem hagytam ki.”
A mókásnak szánt válaszból sok minden kiderül, az érdemi kérdésünkre azonban nem kaptunk választ a mai napig. A találkozó létét azonban Gyurcsánynak nem sikerült letagadnia. Kerestük Simicska Lajost is, de az általunk ismert elérhetőségein nem találtuk. Amint sikerül vele kapcsolatba lépni, közöljük a válaszát.

Hirdetés

Ez nem a Böszörményi úti éttermi menü…

A találkozó abból a szempontból nem meglepő, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette DK a minap jelentette be, hogy a Fenyő János meggyilkolásával kapcsolatban hivatali visszaéléssel vádolt egykori fővárosi főügyészt, Ihász Sándor kérte fel igazságügyi szakértőnek. A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata szerint Ihász 2017 októberében átvette a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek egy részének leiratát a Fenyő-gyilkosság felbujtásával vádolt Gyárfás Tamástól, aki akkor azért fordult az általa ismert főügyészhez (Ihász később elismerte, baráti kapcsolat fűzi Gyárfás Tamáshoz), hogy tanácsot kérjen tőle. Az ügyészség szerint azonban Ihásznak fel kellett ismernie, hogy a leiratban foglaltak olyan új bizonyítékok, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak az emberölés felbujtójának azonosításához, felelősségre vonásához. Az egykori vezető ügyész elsőfokú büntető tárgyalása még csak novemberben kezdődik, így bűnössége, avagy ártatlansága még nem tisztázott. A DK közleménye úgy fogalmaz, Ihász feladatai “a kormányváltás utáni független igazságszolgáltatás helyreállításával, a Polt Péter által eltussolt bűncselekmények vizsgálatával, és kormányváltás utáni törvényes és jogszerű felelősségre vonással kapcsolatosak”. 
Mindezek után nem nehéz kitalálni Gyurcsány szándékait…

Hirdetés

Hirdetés