Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Hidvéghi Balázs durván kiosztotta Brüsszelt

Hirdetés

Az elmúlt években bevett gyakorlattá vált, hogy az uniós intézmények a jogállamiságot minden objektivitást mellőzve politikai furkósbotként használják egyes tagállamokkal szemben – fogalmazott Hidvéghi Balázs EP-képviselő hétfői felszólalásában. A politikus hangsúlyozta: úgy nem lehet számon kérni a jogállamiságot, ha a tagállamokkal szemben eltérő mércét alkalmaznak, ha dialógus helyett vádaskodó jelentéseket fogadnak el, hogy évekig tartó parttalan eljárásnak vetik őket alá. 

“Lengyelország és Magyarország ellen a tisztességes eljárás és a vádhoz kötöttség elveinek sárba tiprásával évek óta zajlik eljárás, amely ideológiai kérdésekről szól, kizárólag politikai célokat követ, és amely így maga sem felel meg a jogállamiság követelményeinek” – minderről Hidvéghi Balázs beszélt az Európai Parlament hétfői ülésén. Az EP-képviselőről közismert, hogy jellegzetes, markáns stílusban teszi helyre a brüsszeliták valótlan állításait, Hidvéghi  most sem rejtette véka alá, mit gondol arról a fajta kettős mércéről, amit évek óta használnak a jobboldali kormányokkal szemben.

A valóság az, hogy ahol karakteres jobboldali politikát folytató kormány alakul, ott előbb vagy utóbb előkerülnek a mondvacsinált jogállamisági vádak. Ez a helyzet Magyarországgal és Lengyelországgal, ez indult el Szlovéniában, és Bulgáriában is.

Hirdetés

-húzta alá felszólalásában a politikus, aki arról is beszélt, hogy a szocialisták és liberálisok arcátlanul hallgatnak olyan kirívó, jogállamot sértő esetekben, mint például a szlovák Jozef Chovanec rendőri fellépést követő haláláról, de arra is felhívta a figyelmet, hogy a jogállamiság fellegvárában vajon miért nem esik szó arról, hogy a magyar baloldal egy nyíltan antiszemita politikust indít egy időközi országgyűlési választáson? “Mi ez, ha nem kettős mérce a javából?”-zárta felszólalását Hidvéghi Balázs.


Forrás: PS – Fotó: MTI

Hirdetés

Hirdetés