Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Időközi választások: Mohácson, Karcagon és Gánton is nyert a Fidesz

Hirdetés

Vasárnap kiderült, a baloldali összefogás nem csodaszer, a kormánypártok rendkívül magabiztos győzelmeket arattak.

Visszavette a Fidesz Mohácsot

Nagy fölénnyel győzött a kormánypárt jelöltje a baloldali indulóval szemben.

Hirdetés

Amint azt megírtuk: tavaly úgy foglalhatta el a polgármesteri széket a szocialista Csorbai Ferenc, hogy egyedül indulhatott a választáson, miután az újrajelölt fideszes polgármestert, Szekó Józsefet halálos baleset érte.

A Baranya megyei település képviselő-testülete július elején döntött a feloszlásáról. A baloldal által támogatott – ezúttal a VAN Közéleti Egyesület színeiben induló – Csorbai kihívója most a fideszes Pávkovics Gábor volt. Ugyancsak elindult a Mi Hazánk részéről Bernáth Csilla.

A valasztas.hu adatai szerint Pávkovics Gábor (Fidesz) 56,44 százalékot, Csorbai Ferenc (VAN) 40,39 százalékot, Bernáth Csilla (Mi Hazánk) 3,18 százalékot szerzett.

Hirdetés

A nyolc egyéni körzetből hatot a Fidesz, kettőt a VAN egyesület nyert meg, kompenzációs listáról a baloldali támogatású szervezet két, a Fidesz egy mandátumot szerzett – a kormánypártok a tizenegyből hét képviselőt adnak.

A baloldali összefogás tehát nem csodaszer – a Fidesz egy év után visszavette a város irányítását a balliberális pártoktól.

Pávkovics Gábor megválasztott polgármester az eredményeket értékelő, a közösségi oldalán tett nyilatkozatában megköszönte választóinak, hogy „az elmúlt húsz év stabilitásának, sikereinek és társadalmi nyugalmának folytatása mellett tették le a voksukat”. Hozzátette: ahogyan a városi közgyűlés tagjaként is tette, polgármesterként is minden mohácsiért fog dolgozni legjobb tudása szerint.

Hirdetés

Kiütéses Fidesz-siker Karcagon

Szepesi Tibort (Fidesz-KDNP) választották Karcag polgármesterévé a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település jegyzője az MTI-vel.

Rózsa Sándor – a helyi választási iroda vezetőjeként – elmondta, hogy a polgármester-választáson a 15 ezer 808 szavazásra jogosultból 4214-en voksoltak, 123 szavazat érvénytelen volt. Szepesi Tibor (Fidesz-KDNP) 3690, Nagy József (Magyar Munkáspárt) 401 voksot kapott. A kormánypártok jelöltje tehát a szavazatok 90,2 százalékát (!) szerezte meg.

Hirdetés

Az 5. számú egyéni választókerületben tartott időközi önkormányzatiképviselő-választáson 2033 helyi választóból 744 adta le szavazatát, 17 voks érvénytelen volt. A képviselői helyért induló négy jelölt közül Pintér Zoltán (Fidesz-KDNP) 552, Bodnár Csaba (független) 124, Tóth Csaba (Mi Hazánk Mozgalom) 33, Horváth Sándor Imre (Magyar Munkáspárt) 18 szavazatot szerzett.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi polgármester, az 5. számú egyéni választókerület képviselője, Dobos László (Fidesz-KDNP) júniusban meghalt.

Gánt is narancssárga

Hirdetés

Krausz János, a Fidesz-KDNP jelöltje, az eddigi alpolgármester lett a polgármester a Fejér megyei Gánton, miután a vasárnapi időközi választáson a három jelölt közül ő kapta a legtöbb szavazatot.

Kiss Jolán főjegyző tájékoztatása szerint a választásra jogosult 524 polgárból 350 szavazott, ami 66,79 százalékos részvétel. Krausz János 160 (46,11 százalék), Németh Sándor (független) 113 (32,56 százalék), Nagy László (független) 74 (21,33 százalék) szavazatot kapott.

A tizenegy képviselőjelölt közül a négy legtöbb szavazatot gyűjtő jelölt került be a képviselő-testületbe. Dózsa Zoltán (független) 172, Groszeibl Márton (független) 169, Németh Sándor (független) 158, Mézner Ádám (Fidesz-KDNP) 149 voksot kapott.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert az előző képviselő-testület június 29-én a feloszlásáról döntött, miután a veszélyhelyzet idején Muszkáné Gömöry Zsuzsanna (független) képviselő – veszélyeztetettsége okán – visszaadta megbízását, majd lemondott a gyermeket váró Spergelné Rádl Ibolya (Fidesz-KDNP) polgármester is.

A Kereszténydemokrata Néppárt közleményeFontos időközi választásokat tartottak ma. A Kereszténydemokrata Néppárt és a KDNP frakció nevében gratulálunk Pávkovics Gábornak, Mohács ma megválasztott új polgármesterének és a képviselő-testületnek. A mohácsiak a baloldali koalícióról is véleményt mondtak, és inkább a fejlődést, a partnerséget és a város jövőjét választották. Ugyancsak gratulálunk Karcag hatalmas többséggel megválasztott polgármesterének, Szepesi Tibornak. A megválasztott polgármesterek számíthatnak a kereszténydemokrata politikai közösségre.
Nacsa Lőrinc
szóvivő, KDNP

Forrás: Demokrata.hu

Hirdetés