Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Karácsony szerint 150 milliárdos mínuszban van Budapest

Hirdetés

Orbán Viktor szerint a fővárosnak van szabadon felhasználható százmilliárd forintja, amit a budapestiek megsegítésére kellene fordítani, a főpolgármester ezt cáfolja.

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb szombaton, az M1-en sugárzott interjúban beszélt a egyebek mellett arról, hogy “Budapestnek van szabadon felhasználható százmilliárd forintja, ezt a fővárosiak megsegítésére kellene fordítania.” A tekintélyes pénzösszeget annak kapcsán emlegette, hogy igazán nagy bajban szerinte most a budapesti turizmus van, mert a külföldiekre alapozott idegenforgalom beszakadt.

Hirdetés

“A turizmus szerintem 2021-ben sem tér vissza a normális kerékvágásba” 

– jósolta. Hozzátette, hogy fontos feladat a családok életszínvonalának megőrzése.

Karácsony Gergely szerint ugyanakkor nincsen semmiféle szabadon felhasználható százmilliárd forint a főváros kasszájában. Facebook-posztjában azt írta, hogy “a fővárosnak nincs pénze arra, hogy a kormány feladatait átvegye. Nincs szabad 100 milliárdunk, 150 milliárdos mínuszban vagyunk. A járvány és gazdasági visszesés hatásain túl, ebben tetemes rész tesznek ki a kormányzati megszorítások. Márpedig akinél a pénz, annál a felelősség. Javaslom, az EU helyreállítási alap csillagászati összegeinek felét a kormány adja tovább lakosságarányosan az önkormányztatoknak, akik – pártállástól függetlenül – sokkal hasznosabban fogják ezt felhasználni, mint a kormány.”

Hirdetés

Forrás: HVG – VH

Hirdetés