Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Nagyon be akart fűteni a feleségének egy 57 éves pilisi

Hirdetés

Javában zajlott a nyomrögzítés egy pilisi ingatlannál, amikor a Molotov-koktélok dobálásával gyanúsítható 57 éves férfit megbilincselve előállították.


A férfi 2020. szeptember 12-én 1 óra 30 perc körül egy pilisi ház kocsibeállójában parkoló autóra dobott két benzinnel töltött, meggyújtott kanócú üveget, amelyektől a jármű jobb első ajtaja kigyulladt. Egy másik épület ablakára 3 óra 30 perc körül dobott be egy koktélos üveget, a párkány meggyulladt, a másik palackot az udvari szaletli mellé hajította.


A két helyen keletkezett tűz nem terjedt tovább, sikerült időben eloltani. A hazafelé vezető úton maradék benzinnel töltött üvegeitől is megszabadult. Egy harmadik ingatlan udvarára dobva azokat, egy ott parkoló jármű utánfutója kapott lángra.

Hirdetés

A rongálások következtében több mint félmilliós kár keletkezett.

Hirdetés

Az adatgyűjtés és tanúkutatás közben a tettesről összegyűjtött információmorzsák alapján a Monori Rendőrkapitányság egyik járőre emlékezett egy helyi férfire, akivel szemben korábban intézkedett. Néhány perccel később rendőrautók fékeztek lakásánál. Az 57 éves helyi lakost elfogták, előállították. Kihallgatásán beismerte a bűncselekmények elkövetését, indoka szerint azt hitte, hogy felesége a kiválasztott ingatlanokban tartózkodik, csak az ott lakók átverik őt, amikor ezt letagadják, ezért okozott tüzet.


Otthonában kutatást tartottak, üres borosüvegeket, felszabdalt textíliákat, valamint egy 20 literes marmonkannából benzint foglaltak le.

A Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta letartóztatott férfivel szemben rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást – közölték honlapjukon.

Hirdetés

Forrás: Police.hu

Hirdetés

Hirdetés