Ravatalozóban, koporsók között tanulnak egy román városka diákjai

Pedig nem is halottkozmetikázó szakiskoláról van szó, hanem egy átlagos kis vidéki iskola diákjairól, akik a rendes sulijukba nem tudnak visszamenni, mert azt még mindig tatarozzák – írja a Főtér.ro.

A Tulcea megyei Isaccea település iskolájának tatarozását még a szükségállapot idején kezdték meg, márciusban, amikor amúgy sem mászkálhatott senki sehova, ám a munkálatok az idő sajátos kelet-európai relativizációja (kávéra konyak, vodkára sör, munkára szemfedő) miatt elhúzódtak.

A diákokat így néhány hétre (ez az idő kelet-európai relativitása miatt akármennyi lehet) ott helyezték el, ahol lehetett – egy részüket éppen a városi ravatalozóban, ahol koporsók között tanulhatják a szorzótáblát, miközben fél füllel a halotti miséket celebráló papokat is hallgathatják.


Fotó: tulceanoastra.ro

A többi, némiképp szerencsésebb diák ideiglenesen a tornateremben, illetve az iskola műhelyében tanul a szerszámok között…

Persze több szülő is tiltakozott a koporsós osztályterem miatt, de nekik coki, mert a városka vezetése szerint jelenleg nincs más lehetőség.

loading...

Forrás: Kuruc.info

loading...