Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Publicisztika

7000 könyvet darál le egy belga kiadó, mert „Fekete Péter” szerepel bennük

Hirdetés

Létezik egyfajta szelektív összehasonlító tendencia a progresszívok közt. Ha a Pride a hivatalos oldalán propagálja a p**dofíliát, azt nem kell figyelembe venni, mert nem Magyarországon történik, miközben ha itthon egy Pride-specifikus kérdést nem a nyugati kánon szerint értelmezünk, akkor bezzegnyugat van, és „milyen gáz már, hogy 2020-ban még mindig itt tartunk”. Nem lepődnék meg, ha a könyvdarálásnak is lenne hasonló kettős mércéje. Dúró Dóra darálós operettgesztusa után most itt egy valódi könyvpusztítás: Belgiumban a Clavis kiadó 7000 könyvet semmisített meg, mert azokban szerepelt egy „Fekete Péter” nevű karakter.

Belgiumban régi hagyomány, hogy a Mikulás (Sinterklaas) december 5-én ajándékot hoz a gyerekeknek a segítőjével, Fekete Péterrel (Zwarte Piet). Ilyenkor a gyerekek feketére festik az arcukat, fekete loknis parókát viselnek és aranykarikákat tesznek a fülükbe.

A progresszívok szerint ez a gyakorlat mélyen rasszista, és sérthet egyes embereket. A kiadó éppen ezért úgy döntött, hogy a meglévő példányokat bedarálja, a karaktert eltörli, utódja pedig simán csak Péter lesz majd. Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a bőre milyen színű lesz.

Hirdetés

„Bizonyára lesznek majd, akiket ez is sért” – nyilatkozta a kiadó a De Standaardnak – „de a helyzet fokozódik, és az a legjobb, ha mindenki nyugodtan kezeli.”

A Bol.com online shop azonnal beszüntette a könyv forgalmazását. „Előbb-utóbb mindenki válaszhelyzethez érkezik, ahol döntést kell hoznia” – tették hozzá.

Az eset egyébként semmilyen felháborodást nem váltott ki itthon, a médiában pedig jelentőset ott sem. Érdekes, ilyenkor nem jelennek meg a bérrettegők, akik szerint ahol könyveket darálnak, ott embereket is fognak. Úgy tűnik, nem a könyvdarálással van probléma, csak azzal, ha rossz ideológia mentén történik. Dicsértessék!

Hirdetés

Forrás: Tibi Atya blogja

Hirdetés