Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

A DK-s Gy. Németh Bözsi épületekkel segítené az egyetemfoglaló diákokat

Hirdetés

Szarka Gábor kancellár keddtől befejezettnek tekinti a Tanköztársaságot, azonban a politikusok által feltüzelt anarchista gyerekek tovább vergődnek.. Ennek kapcsán Gy. Németh Erzsébet, a DK-s főpolgármester-helyettes elmondta, a főváros kész épületet biztosítani az SZFE-nek.

Szarka Gábor lekapcsoltatta az SZFE Vas utcai épületén belül az internetet, majd kirámoltatott egy termet is.

Gy. Németh Erzsébet az internet lekapcsolását “pitiáner dolognak” minősítette az ATV Start című műsorában. A főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy nincs igaza a “katona kancellárnak”, mivel a diákok fizetnek az internetért, valamint nem kérheti a sztrájkolók névsorát sem.

Hirdetés

Szerinte a kormányzatnak tudomásul kellene vennie, hogy a diákoknak igazuk van és joguk van szabadon tanulni, azoktól, akik eddig is oktatták őket.

Karácsony Gergely korábban azt nyilatkozta, hogy bár a fővárosnak nem dolga az egyetemek fenntartása, mégis megpróbálnak segíteni az SZFE-nek. A helyzet élesedése kapcsán Gy. Németh Erzsébet kijelentette, hogy amennyiben megkeresést kapnak, akkor ingatlannal tudnák segíteni a SZFE-t, ahol teret tudnak biztosítani arra, hogy szabadon lehessen oktatni.

A Fővárosi Önkormányzatnak sok olyan, korábbi iskolaépülete van, ami üresen állnak, erre a célra bevethetők. Azt is elmondta, hogy informális megkeresések voltak az üggyel kapcsolatban, hivatalosak viszont még nem.

Hirdetés

Forrás: ATV nyomán

Hirdetés