Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Bekeményít az SZFE új vezetősége: következménye lesz, ha valaki engedély nélkül marad az egyetemen

Hirdetés

Megkezdődött az őszi szünet az egyetemen, így a hallgatók, ha csak nincs külön engedélyük erre, nem tartózkodhatnak az épületben, figyelmeztet az SZFE új vezetősége.

A kancellári és rektorhelyettesi intézkedések értelmében így, aki továbbra is az épületfoglalás szerves részét képezve nem hagyja el az épületet, következményekre számíthat, igaz, ezekre egyelőre nem derült fény, csupán egy kiadott közlemény foglal álláspontot, melyben a következő szerepel:

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen a korábban kiadott rektorhelyettesi és kancellári rendelkezések továbbra is érvényben vannak; az Egyetemen az őszi szünet hivatalosan elkezdődött.

Hirdetés

A szünet utáni első munkanap 2020. október 27-én lesz.

Aki az őszi szünet alatt külön kancellári engedély nélkül az SZFE létesítményeiben tartózkodik, azt saját felelősségére teszi, vállalva annak minden következményét.

Üdvözlettel:

Hirdetés

Az SzFE vezetése

Kelt. Budapesten, 2020. október 18. napján”

A rendelkezésnek persze – ahogyan arra számítani lehetett – túl sok foganatja nem lett, sőt, a diákok tegnap este újabb épületet vettek blokád alá,A két fél között élesedő konfliktusban pattanásig feszül a húr, és jó kérdés, ki milyen lépéssel válaszol a másiknak azon a bizonyos sakktáblán. Egy biztos, sokak mellett Budapest főpolgármesterének a támogatását is biztosan élvezik az egyetemisták, amiről Karácsony Gergely ismét megemlékezett, jelezve, büszke a diákokra.

Hirdetés

Forrás: Blikk.hu

Hirdetés