Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Délvidéki magyarok karókkal kergették ki a migráns szállító taxisokat a faluból – videó

Hirdetés

A migránsok szállításából bizniszt csináló és a törvényesített embercsempészetből megtollasodó taxisok azért panaszkodnak egy szerbiai lapnak, mert magyarul beszélő csoportok kizavarják őket a határmenti falvakból, ahova az illegális határsértést tervező migránsokat szállítják.

A szerbiai VOICE közölt cikket arról, hogy egyre több délvidéki faluban lett a helyi lakosoknak elege abból, hogy a településeiket ellepik a migránsok, akiket éjszakánként szállítanak oda jól megfizetett taxisok. Ezért több helyen is összefogtak és elzavarják az utcáikról azokat a gépjárműveket, akik épp határsértésre készülő migránsokat hoznak az éjszaka leple alatt a szomszédságukba. Ezen az ellenálláson több taxis annyira megsértődött, hogy panaszaikat a média is megírta.

Azonban az oknyomozó lapban már a helyi lakosok véleménye nem hangzik el a migránsokból megélő taxisok kapcsán.

Hirdetés

A lapnak több szabadkai taxis is beszélt, akik arról számoltak be, hogy felfegyverzett, részeg bűnbandák várják és fenyegetik őket, akiket sokszor nem értenek, mert azok magyar nyelven hőzöngnek és zavarják őket el, sőt szerintük a rendőrség is a “támadók” oldalán áll, ezért szemet hunynak az esetek felett.

A VOICE cikke szerint a helyzet mára odáig jutott, hogy Martonoson már önszerveződő csoport védelmezi a falut a migránsoktól.

Hirdetés

“Az egyik kollegámmal mentünk két taxival (Martonosra – szerk). A rosszul kivilágított faluban én mentem elől, amikor egy ház elől elém ugrott 30-40 ember. Kiugrottak a bokrokból meg a kapuajakból, kapákkal hadonásztak, rendőrségi botokkal, karókkal meg lécekkel és ordítottak ránk… hogy takarodjunk, idehoztátok ezeket a ganékat, szemeteket, összetörünk benneteket, nem jutnak be ezek soha a mi falunkba…. mind részeg volt, bűzlöttek az alkoholtól. Borzasztók voltak, erkölcstelenek, kulturálatlanok.” – mondta el az egyik taxisofőrnő, Dušanka Đurović a VOICE lapnak, aki valószínűleg csupán jó illatú és morálisan megfelelő migránsokat szállít a határ közelébe, hogy átvágják a drótkerítést. Đurović kiemelte, hogy két magyarországi rendszámú autóval az utakat is elállták, hogy ne mehessenek tovább a falun keresztül a határ felé. Az eset után a taxisok végül elhagyták a települést migránsostól és a legközelebbi rendőrőrsre mentek.

Dušanka Đurović  egy másik estről is beszámolt, amikor Királyhalmán egy másik polgár személygépkocsival állta el az útját, amire a hatáskeltés kedvéért a cikk csak fekete dzsipként hivatkozik. Mint meséli a helyi férfi elállta az útját, majd migránsostól kizavarta őt a határmenti faluból. Ezt pedig mint “rasszista gyűlölet támadást” élte meg a nyilatkozó taxis.

Đurović egyik kollegája is nyilatkozott a lapnak, de ő nem volt hajlandó a nevét is vállalni. Mint mondja őt is elzavarták a martonosiak, amikor migránsokat próbált kitenni a határ közelében. Mint mondja ő beszél kicsit magyarul is, így megpróbált beszélni a dühös helyiekkel, de ennek csak az lett az eredménye, hogy magyar nyelven is elküldték őket melegebb égtájakra és válogatott szidalmazásokban részesült, amiért határsértőket hord a faluba.

Hirdetés

Média által megvezetett délvidéki magyarokról beszélnek a puhány szerbek

A délvidéki magyar falvak lakóival ellentétben a VOICE megkereste Radoš Đurović, a Menedékkérők Védelmével és Segítésével Foglalkozó Központ igazgatóját. Aki többek között azt is elmondta, hogy szerinte részben a magyarországi média is felelős azért, mert az emberek ilyen intoleránsan viselkednek a falvaikat ellepő migránsok és az azokat szállító taxisokkal szembe. Szerinte az anyaországból szerkesztett médiumok téves információkat közölnek a helyi lakossággal a szabadkai, horgosi, martonosi, vagy épp a magyarkanizsai migráns helyzetről. Utalva ezzel arra, hogy a délvidéki magyar falvak lakosai csupán csak megvezetettek  és félreinformáltak.

Hirdetés

Vagyis a VOICE-nak nyilatkozó “migráns szakértő” szerint a helyi lakosok jobban hisznek a médiának, mint a saját szemüknek és a mindennapos tapasztalataiknak, amit a szülőföldjükön tapasztalnak.

Forrás: Délhír

Hirdetés

Hirdetés