Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Meglépi a Mutti: Részlegesen lezárják Németországot

Hirdetés

Egy család maximum egy másik családdal találkozhat, ha a jelen lévők száma nem több, mint tíz.

Részlegesen lezárják Németországot, közölte Angela Merkel kancellár a regionális vezetőkkel folytatott tárgyalásokat követően. Az intézkedés november 2-án lép életbe, és az egész országra vonatkozik. A döntést két hét múlva vizsgálják felül – írja a Reuters.

Az újabb szigorítások szerint be kell zárniuk a vendéglátóhelyeknek, készételt csak elvitelre adhatnak ki. Szintén nem nyithatnak ki a színházak, az operák, és a koncerttermek sem, a kisboltok, az általános iskolák és az óvodák azonban továbbra is működhetnek. A sporteseményeket, így a labdarúgó Bundesliga mérkőzéseit is csak nézők nélkül rendezhetik meg. A döntés értelmében egy család maximum csak egy másik családdal találkozhat, és legfeljebb tíz ember lehet jelen.

Hirdetés

Ezek kemény intézkedések” – mondta Merkel újságíróknak.

A kancellár elmondása szerint az elmúlt tíz napban megduplázódott az intenzív osztályon ápolt betegek száma, Merkel szerint, ha a járvány a jelenlegi ütemben növekszik, a német egészségügyi ellátórendszer eléri a határait. A kancellár hozzátette, hogy a lezárás által érintett vállalkozások 10 milliárd euróig kapnak pénzügyi támogatást.

Forrás: HVG

Hirdetés
Hirdetés