Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Merkel bajban: Ma komoly döntések előtt áll Angela, hogy ne dőljön össze Németország

Hirdetés

Ma (13 órától) Európa Muttija a miniszterelnökkel szeretne döntést hozni a németországi korlátozásokról.

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, nagy a baj Németországban. A most kiérkezett adatok szerint az elmúlt 24 órában, csaknem 15.000 új fertőzöttről közölt adatot az RKI.

A BILD most kiszivárogtatta azt a határozattervezetet, amellyel Mutti ma elő fog rukkolni. Angela az intézkedéseket november 4-től szeretné bevezetni, és november végéig tartaná érvényben.

Hirdetés

Mutter célja: Annyira csökkenteni a fertőzések számát, hogy a karácsonyi szezonban “ne legyen szükség nagyobb korlátozásokra ami a személyes kapcsolatokat és a gazdasági tevékenységeket illeti”.

A Bild.de információi a következőek: 

Iskolák és bölcsődék: nyitva kell maradniuk.

Hirdetés

Turizmus: A szállásajánlatok Németországban jelentősen korlátozottak, csak „szükséges és kifejezetten nem turista” éjszakai tartózkodás engedélyezett. Szabadidő: A színházakat, operákat és koncerttermeket bezárják. Vidámpályák, mozik és vidámparkok is. A fitneszstúdiókat, a sportlétesítményeket, az úszómedencéket és a bordélyházakat be kell zárni, és minden szórakoztató rendezvényt be kell tiltani.

Gasztronómia: Minden étterem, bár és kocsma bezár, de az élelmiszerek szállítását és begyűjtését továbbra is fenn kell tartani. 

Szolgáltatások: A testápolási szektorban működő cégeket – például kozmetikai stúdiókat, masszázsokat, tetováló stúdiókat – be kell zárni. A fizioterápiák továbbra is lehetségesek. A fodrászszalonoknak nyitva kell maradniuk a meglévő higiéniai követelmények szerint.

Hirdetés

Kiskereskedelem: Az üzletek nyitva maradhatnak, higiéniai követelmények betartásával.

Feltétel: Meg kell győződni arról, hogy 25 négyzetméter eladóterületen legfeljebb egy ügyfél tartózkodhat. A szövetségi kormány pénzügyi segítséget szeretne nyújtani a bezárások által érintett vállalatoknak és intézményeknek, hogy kompenzálja őket az anyagi veszteségek miatt. A pontos koncepció ma kerül bemutatásra.

Munkahely: A határozattervezet szerint elvileg arra kérik a munkáltatókat, hogy engedjék meg alkalmazottaiknak, hogy otthon dolgozzanak “ahol ez megvalósítható”. A döntéshozók tisztában vannak azzal, hogy ezek “nagyon drasztikus intézkedések” – áll a határozati javaslatban. De a lakosság egészségének védelmében és a még nagyobb gazdasági károk elhárítása céljából egy „ellenőrizetlen járványterjedés” esetén arányosak.

Hirdetés

Vadhajtások.hu

Hirdetés