Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ezt is megértük! Van ahol betiltják a Facebookot!

Hirdetés

A döntéssel az online zaklatást és a cyberbullyingot kívánja visszaszorítani a kormány.

Múlt héten jelentette be a Salamon-szigeteki kormány, hogy ideiglenes betiltja területén a Facebookot. A kommunikációs szakemberek a várhatóan a héten fognak találkozni az internetszolgáltatók képviselőivel, hogy megbeszéljék a tiltás technikai részleteit. Manasseh Sogavare miniszterelnök szerint a tilalom a „nemzeti egység” fennmaradását segíti elő.

A cyberbullying nagyon elterjedt a Facebookon. Az embereket folyamatosan becsmérlik hamis neveket használó felhasználók, egy ember évek alatt felépített hírnevét percek alatt kikezdhetik.”

A döntést az ellenzék kritikával illette, mivel az ország lakosságának hetven százaléka 30 éven aluli. Előkerültek olyan kritikák is, melyek szerint a kormány csak azért tiltaná be a Facebook használatát, mert néhány hete a közösségi oldalon szivárogtak ki és terjedtek el olyan dokumentumok, melyekből bizonyos, hogy a koronavírus elleni védekezésre szánt pénzeket elköltötték.

Hirdetés

A Facebook közölte, hogy felveszi a kapcsolatot a helyi tisztviselőkkel a döntés miatt, ugyanakkor hozzátették, hogy ez a lépés „több ezer olyan ember életére lesz hatással a Salamon-szigeteken, akik használják szolgáltatásunkat.”

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés