Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Megfélemlítés Kárpátalján: fegyveresek jelentek meg több magyar intézménynél

Hirdetés

„Az egyértelműen nyomásgyakorlásra és megfélemlítésre utaló hatósági vegzálás érdekesmód egybeesik időben azzal, hogy a múlt héten megtagadták a belépést Grezsa István miniszteri biztostól, ami ellen a KMKSZ is tiltakozott.”

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) fegyveresei jelentek meg a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári székházánál, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolánál Beregszászban, valamint Brenzovics László, KMKSZ elnök ungvári házánál. Emellett az Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ Jótékonysági Alapítványhoz is „vendégek” érkeztek.

A titkosszolgálati hivatal köreiben jólértesült Vitalij Glagola szabadúszó ungvári újságíró Telegram-csatornáján az elsők között számolt be arról, hogy az ügy érintettjeit fiktív szerződések megkötésével gyanúsítják, a hatóságok szerint ezek fenyegetést jelenthetnek az ukrán nemzetbiztonságra nézve. Köztudott, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat már hosszú ideje vizsgálatot folytat az “Egán Ede Kárpátaljai Gazdaságfejlesztési Központ” Jótékonysági Alapítvány ellen.

Hirdetés

A karpat.in.ua portál közben fényképeket osztott meg, miszerint fegyveresek és ismeretlen civilek jelentek meg a KMKSZ több intézményénél, például a központi ungvári székházuknál és Beregszászban, a főiskolán. Az egyértelműen nyomásgyakorlásra és megfélemlítésre utaló hatósági vegzálás érdekesmód egybeesik időben azzal, hogy a múlt héten megtagadták a belépést Grezsa István miniszteri biztostól, ami ellen a kulturális szövetség tiltakozott, és egy uszító, magyarellenes videó is kikerült a netre, ami ellen nem volt kifogása az ukrán szerveknek. A KMKSZ vezetője elleni fellépés egyes sajtóhírek szerint kapcsolatba hozható a megyei tanácsban zajló koalíciókötés folyamatával is, ilyen alattomos zsarolással is megpróbálhatnak hatást gyakorolni a fejleményekre.

Forrás: Kárpáti Igaz Szó, karpatalja.ma

Hirdetés

Hirdetés