Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Gyurcsány vermet ásott Orbánnak, de maga esett bele

Hirdetés

Gyurcsány Ferenc, az ellenzék főnöke megint magas lóról beszélve akarta kioktatni a parlamentben Orbán Viktort. De ahogy korábban már számtalanszor, ezúttal is csúnyán beletört a bicskája a próbálkozásba. Tudjuk, aki másnak vermet ás, maga esik bele. 

Gyurcsány ugyanis gőgösnek és felfuvalkodottnak bélyegezte Orbán Viktort. Ehhez a Bibliát idézte: „Az összeomlást gőg előzi meg, a bukást pedig a felfuvalkodottság.” Majd hozzátette: „Tudják, hogy a gőgnek és felfuvalkodottságnak bukás és összeomlás lesz a vége, önök azért ilyen gőgösek és felfuvalkodottak.”

De ahogy az általában lenni szokott, Gyurcsány ezúttal is mellényúlt. Rendszeresen visszatérő, gyűlöletvezérelt retorikájában erőszakosan akarta gőgösnek és felfuvalkodottnak minősíteni a magyar miniszterelnököt. Ahogy ezt a libernyákoktól már megszoktuk. Ezzel azt üzente a magyaroknak, hogy aki gőgös, az lenézi az embereket, aki felfuvalkodott, az pedig nem veszi emberszámba a választóit. Azokat a milliókat, akiknek a bizalmából Orbán Viktor negyedszerre töltheti be a kormányfői posztot, ráadásul ebből háromszor kétharmaddal, ennek pedig Gyurcsány szerint szükségszerűen összeomlás és bukás lesz a vége.

Hirdetés

Fletó azonban valamit elfelejtett. Elfelejtette, hogy a magyar parlamentben van, és nem a maga alá gyűrt ellenzéki politikusokkal beszél, akik – mint tudjuk – az ő vezetése alá a Jobbiktól az LMP-ig be vannak darálva, és be vannak töltve, „mint a kolbász”. De nem is a brüsszelita birodalmat építő szövetségeseivel tárgyal, akik e gőgös és felfuvalkodott kijelentésére szintén serényen bólogatnak, mint a műkiskutya a kocsi hátsó ablakában a pártállami világban, amelyben Gyurcsány eszmevilága gyökerezik.

Orbán Viktor ugyanis viszontválaszában pontosan érzékeltette, hogy kinek a politikája vezet bukáshoz.

A magyar miniszterelnök így reagált:

Hirdetés
A világjárvány kellős közepén ma Magyarországon 900 ezerrel dolgoznak többen, mint amikor önök kormányoztak. Elvettek egyhavi nyugdíjat az emberektől, felemelték a nyugdíjkorhatárt, elvettek egyhavi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól, csökkentették a gyes időtartamát, be akarták vezetni az ingatlanvagyon-adót, felemelték a társasági adót, felemelték az áfát, háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát. Ami az egészségügyet illeti, ingyenesség helyett vizitdíjat és kórházi napidíjat vezettek be.”

Azt gondolom, ezek után nem kérdés, hogy kettejük közül ki a gőgös és a felfuvalkodott. A tények mindig ráhúzzák Gyurcsányra a vizes lepedőt.

Egyébként a Gyurcsány által a Bibliából, közelebbről a Példabeszédek könyvéből vett idézetnek van egy második fordulata is, amely így szól:

„Az alázatnak és az Úr félelmének jutalma gazdagság, dicsőség és élet.”

Tehát amikor Gyurcsány arról beszélt, hogy a gőgnek és felfuvalkodottságnak bukás és összeomlás lesz a vége, akkor tudat alatt – Freud után szabadon – saját magáról beszélhetett, és korábbi, gőggel és felfuvalkodottsággal kiérdemelt csúfos bukásai pereghettek le lelki szemei előtt. Az idézet második fordulata pedig tökéletesen illik Orbán Viktorra.

Hirdetés

Gyaníthatóan ezért nem mondta végig Fletó az Írás idevágó, teljes idézetét.

Forrás: Horváth K. József – www.888.hu

Hirdetés

Hirdetés