Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekTudomány

Ez csak természetes: itt a legeslegújabb vírusmutáció

Hirdetés

Harminckét embernél mutatták ki eddig az Egyesült Királyságban az új, B1525-ös jelzésű koronavírus-mutációt – írja a Guardian nyomán a Mandiner.


Illusztráció: Ammar Awad/Reuters

Ez a variáns megjelent már egyébként Dániában, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, és hát további országban. Az Edinburgh-i Egyetem kutatói szerint a mutáció hasonlít a kenti, B117-es variánsra, és ebben is megtalálható a tüskefehérje elváltozása.

Hirdetés

„Nem tudni, hogy ez az új variáns mennyire gyorsan fog terjedni, de ha különösen fertőző, akkor a jelenlegi vakcinák nem lesznek ellene hatékonyak” – nyilatkozta dr. Simon Clarke sejtbiológus, a Readingi Egyetem munkatársa.

Szakértők egy új, nagyszabású tesztelési hullámot javasolnak, hogy minél több fertőzöttnél kimutassák a variánst. Egyes kutatók viszont szkeptikusak ezzel kapcsolatban, szerintük pont azok nem mennek el tesztelni, akik a legjobban terjesztik a vírust, mivel féltik a megélhetésüket. Abban ugyanakkor egyetértés van, hogy minél előbb végeznek egy új variáns genetikai feltérképezésével, annál hatékonyabban lehet védekezni ellene.

Forrás: Kuruc.info

Hirdetés

Hirdetés