Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Egy 13 éves tolvaj migráns miatt őrjöngtek a francia gettóban

Hirdetés
🇫🇷 Lyon La Duchère nevű gettójában egy 13 éves tolvaj menekült egy lopott robogón sisak nélkül, mikor a rendőrség üldözőbe vette, ő meg elvesztette az irányítást a jármű felett, és letesztelte a fejével az aszfalt keménységét. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, miközben több tucatnyi „fiatal” támadt a rendőrökre, és a robogót is megpróbálták visszalopni. Végül könnygázzal oszlatták fel őket.
De a történet itt még nem ért véget, késő délután újra az utcára zúdult a gettó népe, autókat, kukákat és buszmegállókat gyújtottak fel, köztük az önkormányzati rendőrség 6 (HAT!) járőrautóját. A rohamrendőrséget kellett bevetni ellenük, akik újból feloszlatták a csürhét, de még este is sor került gyújtogatásokra. A füstoszlopok több kilométerről látszottak.
Grégory Doucet, Lyon baloldali-zöld polgármestere (aki arról vált híressé, hogy fel akarta számolni az iskolai focipályákat szexizmus miatt, betiltotta az iskolai menzákon a húst, és aki szerint azért nem költöznek az emberek a gettókba, mert félnek az utcán lévő rendőröktől) csak annyit bírt kinyögni az esettel kapcsolatban, hogy „folytatni kell a megbékélési folyamatot”.

🇫🇷 Lyon La Duchère nevű gettójában egy 13 éves tolvaj menekült egy lopott robogón sisak nélkül, mikor a rendőrség…

Közzétette: Gerilla – A harmadik csapás – 2021. március 5., péntek

Hirdetés

Hirdetés