Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

“Aki a muszlimokat támadja, az a francia köztársaságot támadja”

Hirdetés

Kedden kezdődik a ramadán ünnepe a franciaországi muszlimok körében, az ünnep előtt viszont az ország nyugati részén található Rennes-ben ismeretlenek megrongálták a városi muszlim imaházként szolgáló épületet – írja a Telex.

Az imaház oldalára többek között olyan szlogenek kerültek fel, mint hogy “Katolicizmus – államvallás” és “Nem az iszlamizációra”, de felfért a “Mohamed pedofil próféta” felirat is.

Franciaország legfőbb iszlám szervezete a CFCM Twitteren “elviselhetetlen agressziónak” titulálta a graffitiket, és arra szólította fel a franciaországi muszlimokat, “legyenek éberek”.

Hirdetés

Vasárnap a helyszínre látogatott a francia belügyminiszter, Gerald Darmanin is, aki szolgalelkűen elítélte a “gusztustalan támadást”. A hit gyakorlását alapvető szabadságjognak nevezte, ezért a muszlimok ugyanolyan védelmet érdemelnek, mint bármely más vallási csoport Franciaországban.

“Aki a muszlimokat támadja, az a köztársaságot támadja”

– jelentette ki Darmanin, akiről a Reuters azt írta, ő Emmanuel Macron elnök kormányában a “keményvonalas konzervatív szárny” egyik képviselője, és többek között az egyik legnagyobb támogatója az elnök “rendpárti stratégiájának”.

Hirdetés

Ha ilyenek a konzervatívok, akkor mégis milyenek lehetnek a liberálisok? – tehetnénk fel a kérdést, de az a szomorú igazság, hogy mára nem sok különbség maradt a két irányzat képviselői között Európában.

Kiemelt képünkön Darmanin francia belügyminiszter – Fotó: middle-east-online.com

Forrás: Magyar Jelen

Hirdetés

 

Hirdetés

Hirdetés