Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Kezdődhet a liberális visítás: A magyarok sikeresnek ítélik meg a kormány járványkezelését

Hirdetés
Rossz hír az ellenzéknek: még Karácsony Gergely korábbi munkahelye, a kormánypárti elhajlással egyáltalán nem vádolható Medián felmérése szerint is a magyarok inkább sikeresnek ítélik meg a kormány járványkezelését, sőt a baloldali hecckampány ellenére is tovább javult áprilisban a járványkezelés megítélése!
– A Medián közvélemény-kutatása szerint a felnőtt lakosság elégedettebb áprilisban a kormány járványkezelésével, mint márciusban volt. Most egy 100-as skálán 60-asra, egy hónapja még 57-esre értékelték. Az ellenzékieknél ez a szám 40, a fideszeseknél 79, a bizonytalanoknál pedig 55. Márciushoz képest minden csoportban javult a járványkezelés megítélése.
– Ugyancsak pozitív a kormány számára, hogy a magyar oltottsági arányt az emberek több mint 90 százaléka jónak látja, jelentős részben még az ellenzékiek is.
– A gazdasági válság kezelésével is inkább elégedettek: 100-as skálán 53-at adtak a válaszadók. Az ellenzékieknél 31, a fideszeseknél 72, a bizonytalanoknál pedig 50 ez a szám.
– A kutatás szerint egyébként a 40 év alatti fiatalok sürgetnék jobban a nyitást. A felnőtt lakosság egésze a teraszok megnyitását szeretné leginkább (62 százalék), és a kötelező maszkviselés elhagyását legkevésbé (35 százalék).
Forrás: VH

Hirdetés

Hirdetés