Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Niedermüller szerint, amit Petry mondott az Németországban „ócska, szélsőjobboldali propaganda”

Hirdetés

A Gyurcsány-párt politikusa is elmondta a véleményét a Petry-ügyről.

Nem tudok arról, hogy a Magyar Nemzet korábban, régebben, bármikor interjút készített volna Petry Zsolttal, vagy bármely más kapusedzővel. Persze lehet, hogy tévedek. Most azonban, röviddel Gulácsi Péter Facebook bejegyzése után a kormánypárti újság megtalálta Petryt. Tényleg, hadd kérdezzem meg, hogyan? Petry jelentkezett? Vagy a Magyar Nemzetnek, a kormánynak, vagy bárki másnak van egy listája a kormánypárti, konzervatív kapusedzőkről? Valószínűleg sosem fogunk választ kapni erre a kérdésre.
Szegény Petry valószínűleg fel sem fogta, mibe keveredett bele. Ő csak mondta azt, amit a kormánypárti média hallani szeret. Egyébként meg az is lehet, hogy Petry tényleg hisz abban, amit mondott. Miért is ne hinni, ez az ő dolga. Csak szerencsétlen azzal nem számolt, hogy az, ami otthon, kormánypárti körökben jól hangzik, az bizony Európában, és főleg Németországban ócska szélsőjobboldali propaganda. De hát persze, hogy nem értette, hiszen az, amit ő mondott, az közhely a kormányzati propagandában. Nem értette, hogy pontosan ez az, ez a világszemlélet az, ami miatt az európai konzervatív, keresztény pártok megszabadultak a Fidesztől. Petryben valószínűleg fel sem vetődött, hogy mindaz, amit mond, ekkora zűrzavart okoz majd. Hiszen ezt mondja Orbán, Szijjártó, Kövér és az összes többi. Csak vesztére, ő Németországban, Európában él, amazok pedig Magyarországon.
De ugyanakkor azt is mondanom kell, egy kapusedzőt nem azért alkalmaznak, hogy társadalompolitikai kérdésekben véleményt nyilvánítson. Bizony, azt kell mondanom, nem kellett volna Petryt elküldeni és megfosztani az egzisztenciájától. Attól, hogy ostobaságokat beszél, még nyugodtan maradhatott volna kitűnő kapusedző. De hát tudomásul kell venni, Németországban és Európában súlya van a szavaknak, még akkor is, ha azokat egy kapusedző mondja ki.
A történetnek több tanulsága is van. Gondolom, Petry előbb-utóbb Felcsúton (vagy akár a magyar válogatottnál) fog landolni, és jól fizetett állásra találni. Meg kell mondanom őszintén, ezt nem is sajnálom tőle. Ennél messzebbre mutató tanulság az, hogy Orbán Viktor lehet ugyan miniszterelnök Magyarországon, de az általa képviselt nézetekkel nem lehetne kapusedző Németországban. És ezen azért érdemes elgondolkozni.

Forrás: VH

Hirdetés

Hirdetés