Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekIttonTudomány

Tisztázta a virológus, mennyire kell tartanunk az indiai kettős mutánstól

Hirdetés

Igen valószínű, hogy az indiai kettős mutáns Magyarországra is bejut. Rusvai Miklós virológus a BorsOnline-nak beszélt arról, veszélyesebb-e ez, mint a korábban megismert variánsok.

Nagy-Britanniában megjelent az úgynevezett indiai kettős mutáns, ami nagy valószínűséggel hazánkat is eléri majd, ám komolyabb kockázatot Dr. Rusvai Mikós (a fotón)  szerint nem jelent.

Hirdetés

– Az indiai kettős mutáns megjelenése azt jelenti, hogy lesz még egy variáns, ami Európában, és így hazánkban is cirkulál majd.

Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy ez sem veszélyesebb, mint a korábbiak, ráadásul ez ellen is védenek a jelenleg Magyarországon forgalomban lévő vakcinák – fogalmazott megnyugtatóan a BorsOnline kérdésére a virológus, aki azt is elárulta, mit is jelent pontosan a kettős mutáns.

– A kettős mutáns azt jelenti, hogy két ponton változott meg a tüskefehérjének a szerkezete. Ezeket a változásokat külön-külön más mutánsokon már megfigyelték, ám ez az indiai variáció a korábban két másik mutánson megfigyelt különbséget együttesen hordozza – zárta Dr. Rusvai, aki hozzátette, hogy azt még nem tudni, ennek van-e különösebb jelentősége.

Hirdetés

Forrás: Borsonline

Hirdetés