Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Márki-Zay szerint a Fidesznek beépített emberei vannak az ellenzék soraiban – Csak nem Gyurcsány az?

Hirdetés

A mai rendszer effektíve egypártrendszer. Teljesen felszámolták a demokratikus intézményrendszert, a jogállamot – állítja a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje.

Márky-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje interjút adott a Telexnek. Szó esett a miniszterelnök-jelöltek esélyeiről, az esetleges kormányváltást követő elszámoltatásról, és a Lázár Jánossal való rivalizálásáról is.

Az előválasztásról

Hirdetés

Márky-Zay szerint mindegyik miniszterelnök-jelöltnek komoly a „csomagja”, ebből kifolyólag pedig elutasítottsága is van. Úgy gondolja filozófiai különbségek is vannak a jelöltek között:

„Én például egy szakértői kormányban gondolkodom, és az értékes dolgokat megőrizném a Fidesz kormányzásából, például a családtámogatásokat.”

A Fidesz leváltásának esélyeiről azt mondta: „Orbán Viktort csak azoknak a szavazatával lehet leváltani, akik most még bizonytalanok, és a 2010 előtti korrupciót sem akarják cserébe a 2010 utáni sokkal nagyobb korrupció eltakarításáért.”

Amennyiben nem Márki-Zay nyeri az előválasztást, bármely közös jelölt mellett kész kampányolni. Még Dobrev Klára mellett is: „Mindent meg fogok tenni, hogy olyan ember legyen a közös jelölt, aki meg tudja verni Orbánt.

Hirdetés
Dobrev szerintem nem tudja megverni, de ha ő lesz a közös jelölt, akkor mellette is kampányolni fogok”

Arról pedig, hogy kit tart a legesélyesebbnek (magán kívül) azt mondta: „Karácsony Gergelyt látom olyan kompromisszumnak, akinek talán még esélye lehet.”

Az elszámoltatásról

Az esetleges kormányváltást követő elszámoltatás – Fekete-Győr András mellett – Márki-Zay Péter számára is fontos téma. Arra a kérdésre, hogy mivel kezdené a lusztrációt azt felelte: „Az egyik javaslatom az lesz, hogy közvetlenül válasszunk legfőbb ügyészt, ne a parlamenti pártok állapodjanak meg a személyéről, mert abból ismét nagykoalíciós lopás lehetne.” Polt Péterrel kapcsolatban pedig azt mondta: „Ellene teljesen megalapozottan indíthatna eljárást a rendőrség.”

Hirdetés

A politikus szerint a 2019-es önkormányzati választások után az ellenzék által elvitt több nagyvárosban azért nem került sor a korábbi fideszes városvezetők korrupciós ügyeinek feltárására, mert 

„ a Fidesznek beépített emberei vannak az ellenzék soraiban, illetve több olyan városvezetőről tudunk, akiket a Fidesz meg tudott venni, le tudott kenyerezni”

Szerinte a Fidesz rájátszik az ellenzéki városvezetők félelmeire.

A Lázár Jánossal való rivalizálásról

Hirdetés

„Esély mindkettőre van, de Lázár legyőzésére valószínűleg nagyobb” – feleli arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök-jelölti előválasztás megnyerésére, vagy egyéniben Lázár megverésére lát-e több esélyt.

Arról a vádról, hogy Lázár János szerint Márky-Zay nem foglalkozik a hódmezővásárhelyi emberekkel azt mondta: „A hódmezővásárhelyiek kétszer is bizonyították, hogy ezt máshogy látják. Lázár szájából egyébként is hiteltelenül hangzik ez a vád, hiszen ő úgy volt polgármester, hogy közben országgyűlési képviselő, sőt frakcióvezető is volt. Lázár a polgármesterségének ebben az időszakban szinte csak vendég volt Hódmezővásárhelyen.”

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés