Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Megvertek egy férfit Tel-Aviv külvárosában szerdán, mert arabnak nézték a zsidó tüntetők

Hirdetés

Megvertek egy férfit Tel-Aviv külvárosában szerdán, mert arabnak nézték a zsidó tüntetők – írja a Guardian nyomán a Telex. Kirángatták az autójából és percekig ütlegelték, mindezt az egyik tévécsatorna élőben közvetítette, ennek ellenére a rendőrség és a mentők csak 15 perccel később értek ki a helyszínre, addigra a férfi eszméletét vesztette.

A megvert férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de a kórház közleménye szerint stabil az állapota. A tömegből többen azzal indokolták a lincselést, hogy a férfi közéjük akart hajtani a kocsijával, pedig a felvételek tanúsága szerint valójában ki akarta kerülni a tüntetést. A történteket izraeli politikusok és zsidó vallási vezetők is elítélték.

Az alábbi videón 0:50-től látható a jelenet, de érdemes az egészet megnézni:

Hirdetés

Izrael más pontjain is történtek hasonló erőszakos események; arabok és zsidók egyaránt összecsaptak a rendőrökkel, arra is volt példa, hogy arabok vertek meg zsidó járókelőket. A hatóságok közlése szerint közel 400 esetben kellett intézkedniük, több tucat rendőr sérült meg az utcai zavargásokban. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök elfogadhatatlannak nevezte a támadásokat, és kilátásba helyezte, hogy kész katonákat bevetni a rend helyreállítása érdekében.

Hétfő óta több mint ezer rakétát indított el a Hamász a izraeli városokra és az izraeli hadsereg a Gázai övezetben lévő településekre, a támadások csütörtök virradóra is folytatódtak. A nagyrészt civil halottak száma eléri az ötvenet, de a jelek szerint az elmúlt évek legsúlyosabb összecsapása a palesztin és az izraeli erők között nem fejeződik be egyhamar. A felek elhúzódó konfliktusra készülnek, miközben a rakéták mindkét oldalon lakóházakat rombolnak le. A helyzetet bonyolítja, hogy Izraelben és a Palesztin Hatóságnál is politikai válság van, amely további muníciót adhat a háborús helyzethez.

Hirdetés

Forrás: Kuruc.info

Hirdetés