Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Botrány Németországban: Már négy nappal a katasztrófa előtt értesítették a kormányt

Hirdetés

Brit árvízszakértők súlyos vádakat fogalmaznak meg a német kormánnyal szemben: a német kormányt már napokkal az árvíz előtt értesítették. Hannah Cloke, brit árvízszakértő a német kormányt és a német katasztrófavédelmet okolja az árvíz pusztító következményeiért, -írja a Bild.de.

Az európai árvízjelző figyelmeztető rendszer, az Efa, már július 10-én, azaz 4 nappal az áradások előtt jelzett és a figyelmeztetéseket a német és a belga kormánynak is továbbította. A következő napokban részletes diagramokat továbbítottak a német hatóságoknak, amik precízen előrejelezték, hogy hol lesz a legveszélyesebb az árvíz mértéke. A Német Időjárás szolgálat szerint a meteorológusok sem voltak meglepve az árvíztől, de nem érzik magukat felelősnek a történtekért.

Ők is továbbították az adatokat az érintett katasztrófavédelmi központokba, és itt döntik el, hogy mi a teendő, hogy kell-e evakuálni az embereket. Ezek a figyelmeztetések azonban már az emberekhez nem jutottak el. Négy nappal az árvíz után a két érintett német tartományban 150 fölé emelkedett a halottak száma, több ezer a sérült.

Hirdetés

 

Hirdetés