Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Pataky Attila azt üzeni Karácsonynak: Tegye magáévá az EDDA-dalt és hagyja el a fővárost

Hirdetés

Patakynak nem tetszik, ami a fővárosban történik

Karácsony Gergely borsodi súgógéppel megtámogatott szereplése során elárulta, Miskolcról az általa is nagyon sokat hallgatott Edda Blues jut eszébe, ám az ismert ősrégi szám pontos címét és refrénjét nem sikerült helyesen felolvasnia a Dobrev Klára által is favorizált high tech segédeszköz képernyőjéről. Az ügy kapcsán megkerestük az EDDA Művek frontemberét, aki szerzeményéről szólva leszögezte, hogy a dal mindenkié, tehát Karácsony Gergelyé is és egyúttal azt javasolta a főpolgármesternek, hogy hallgassa még többször a számot, tegye magáévá a refrént és hagyja el a fővárost, ahol áldatlan állapotok uralkodnak regnálása óta. A portálunknak nyilatkozó rocklegenda nemcsak a kommunikációs baklövéssorozatot elkövető Karácsony Gergellyel szemben gyakorolt kritikát, hanem a hozzá jóval közelebb álló politikai közösség, a nemzeti oldal számára is megfogalmazott intelmeket. 

Portálunk, már beszámolt róla, hogy Karácsony Gergelyt a borsodi megyeszékhelyen tartott kampányrendezvényén a súgógép sem húzta ki a slamasztikából, hiszen a hiperpasszív szónok hibát hibára halmozott. A miskolci Avasi temetőben nyugvó államférfi, Szemere Bertalan Buda és Pest egyesítését szorgalmazó beszédéből eredeti kontextusától megfosztva helytelenül ragadott ki egy kurta tagmondatot, a miniszterelnök egyik legismertebb kijelentését forrásmegjelölés nélkül szajkózta, ám a legkínosabb bakikat a speciális segédeszköz képernyőjére kivetített híres miskolci rockéletről szóló rész felolvasása közben vétette.

Hirdetés

És amikor Miskolcról és a rockzenéről van szó, akkor persze mindig, nagyon sokaknak, megmondom őszintén, nekem is ugyanaz a dal jut eszembe, az „Itthagyom a várost”, mert ahhoz a korosztályhoz tartozom, aki annyiszor hallotta ezt

– idézte pontatlanul az ősrégi dal refrénjét a rock fővárosában a súgógép képernyőjét pásztázó Karácsony.

Hirdetés

Tegye meg bátran, hagyja el a fővárost!

Ha már Karácsony Gergely ennyire rockkedvelő és ennyire megkedvelte ezt a dalt, akkor ajánlanám figyelmébe átismételni a refrént, amely így szól: „Egyszer egy szép napon tudom, hogy elhagyom a várost, ahol élek…” Ezt emelje be a programjába, az első helyre és tegye meg bátran, hagyja el a fővárost! Egészen biztos vagyok benne, rengeteg embernek nagy örömet okozna

– hangsúlyozta Pataky Attila, aki megosztotta velünk, hogy a múlt héten ügyintézés céljából ment kollégájával Budapest belvárosába, ahol a szmog, a forró aszfalt és a szemét bűzének egyvelege terjengett.

Hirdetés

Erről pedig nekem jut eszembe az egyik dalunk, amelynek az a címe hogy „Szaga van”, azt is hallgassa meg, hallgassa meg a „Szaga van” című számunkat, az is segíteni fog rajta!

– ajánlotta Karácsony Gergelynek a Miskolcról származó rockénekes.

Hirdetés

Hit és életimádat

Pataky Attila leküzdött több gyógyíthatatlannak mondott betegséget, párszor már visszatért a halál torkából, ennek ellenére rendkívül életvidám és energikus. Azt is megkérdeztük a közelmúltban a hetvenedik születésnapját ünneplő művésztől, hogy mi a túlélés és az újjászületés receptje? Hogy lehet nyertesként kikerülni a válságos életszakaszokból?

Ha gond van, bármilyen nagy is legyen a baj, csak annyit mondok, hogy Teremtő Isten testem, lelkem kezedbe ajánlom, a többit meg hozzáteszem én, – magyarázta Pataky Attila, aki elmondása szerint hitben nevelkedett, édesanyjától életimádatot és erős hitet kapott.

Hirdetés

Mivel életimádónak is nevelt édesanyám, mindig van miért kapaszkodni, regenerálódni és visszatérni ide, amíg dolog van és állítólag még sok dolgom van. Ahogy látom egyre több a feladat, én pedig megteszem a helyemen, amit csak tudok és bírok, – tette hozzá.

Szeretek élni, imádom a szerelmemet, a fiaimat, a pohár bor ízét, mindent szeretek ebben az életben, amit csak lehet. A szeretet az egyetlen valóság, a többi illúzió, hazugság és ártás, – szögezte le.

Pataky Attila életimádó hívőként aposztrofálja magát. Fotó: MTI

Igenlő módon állok az élethez és meglátásom szerint a rockzene is konzervál

– árulta el az EDDA Művek frontembere, aki vasárnap a Tabánban lépett fel, és a következő napokban, hetekben is számos koncerten láthatja-hallhatja a közönség zenekarával együtt országszerte.

Nem kell félni!

A világban zajló változásokról is faggattuk a legendás rockzenészt, hiszen nap, mint nap olvashatjuk, hogy új világrend van kiépülőben. Többen vészjósló híreket terjesztenek, míg mások azt állítják, az Aranykor még előttünk van. De mégis mit tehet az egyén a maga szintjén annak érdekében, hogy a lehető legszebb jövőt teremtse?

Figyelj arra, hogy mit eszel, mit iszol, mit gondolsz és kivel barátkozol. Ez nagyon fontos alapaxióma

– fogalmazott, majd hozzátette, hogy a bajok gyökere onnan ered, hogy valaha az Isten, az ember, az egyén és a pénz sorrendje egyértelmű volt, ám ez már megfordult és hibaként említette azt is, hogy eltávolodtunk a természettől.

A legfontosabb viszont az, hogy nem szabad félni, mert a félelemből táplálkozik a sötét oldal. Nem kell félni!

– mutatott rá a harmonikus élet egyik alappillérére, melyről szintén született már EDDA-dal.

Ahol a fókusz, ott az energia

Pataky Attila, aki közéleti kérdésekben sem szokta véka alá rejteni véleményét nemcsak a Miskolcon kommunikációs baklövéssorozatot elkövető Karácsony Gergellyel szemben gyakorolt kritikát, hanem a hozzá jóval közelebb álló politikai közösség, a nemzeti oldal számára is megfogalmazott intelmeket. Az énekes hangsúlyozta, hogy a figyelemnek éltető ereje van, ezért véleménye szerint a jobboldalnak az eddigi eredményekre és pozitív jövőképre kellene fektetni a hangsúlyt a kampányban és sokkal kevesebbet kellene foglalkoznia az ellenzéki összeborulás figuráival.

Túl sokat foglalkozunk velük! Reklámozzuk őket! Ez óriási kozmikus hiba! Arról kell beszélni, amit mi akarunk tenni! Arról, hogy a hazánk földi mennyországgá válhat! Ne reklámozzuk már Dobrev Klárát, Gyurcsány Ferencet, az ellenzéket! Mi tarjuk felszínen őket a folyamatos figyelemmel! Ez egy sarkalatos probléma!

–világított rá az „ahol a fókusz, ott az energia” elvét valló rockénekes.

Forrás: Pesti Srácok

.

Hirdetés