Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

Dobrev rémisztget: a Huxit közelebb van, mint valaha

Hirdetés
Dobrev Klára a DK kampánynyitóján elmondta: a kormányváltás után sem jön majd el a „kompromisszum időszaka”, több tucat helyen kell belenyúlni az államigazgatás és közigazgatás rendszerébe.


Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje a Huxitról, és későbbi kormányzásról beszélt a párt kampánynyitó nagyrendezvényén – írja az atv.hu .

Dobrev beszédében kijelentette: nem egyszerűen választásra, kormányváltásra készülnek, a tét ennél sokkal nagyobb. Dobrev szerint a Huxit közelebb, mint valaha, már nem csak a házelnök, Orbán Viktor szájából hangzik el, hogy van élet az unión kívül, hanem vezető politikusok is készítik fel az állampolgárokat arra, hogy Magyarországnak el kell hagynia az uniót – vélekedett. Dobrev szerint egy cél kell, hogy a szemük előtt lebegjen: legyőzni Orbán Viktort és úgy kormányozni, hogy az Orbán-rendszer soha többé ne épüljön vissza.

„Tudnunk kell kormányozni professzionálisan az első perctől kezdve. Mert mi van akkor, ha nem tudunk kormányozni? Mi van akkor, ha hagyjuk, hogy megbénítsanak minket a különböző fideszes hatóságok? Mi van akkor, ha nem tudjuk megmutatni, milyen az a Magyarország, ami a sokakról szól? Mi van akkor, hogy ha győzünk ugyan a választáson, de elbukunk utána? Hallom, értem és látom ezt a félelmet” – fogalmazott a DK miniszterelnök-jelöltje. Hozzátette:

Hirdetés
ha nem tudnak jól kormányozni, akkor ’22 után nem kell egy év sem arra, hogy Orbán Viktor bosszútól szomjazva visszatérjen a hatalomba.

Szerinte Orbán Viktor a kormányváltás után azon fog dolgozni az első perctől kezdve, hogy az új kormány ott gáncsolja el, ahol tudja. „Orbán kormányát választáson fogjuk legyőzni, Orbán rendszerét a választás utáni hetekben, hónapokban fogjuk professzionális, határozott lépésekkel ledönteni” – jelentette ki.

A miniszterelnök-jelölt szerint, ha a kormány értene a kormányzáshoz, akkor jobb állapotban lenne az egészségügy, az oktatás, gyorsabban fejlődne az ország, többet érne a nyugdíj, erősebb lenne a forint és kevesebben vándorolnának ki külföldre.

Dobrev úgy véli, téved, aki azt gondolja, hogy 2022-es kormányváltás után megkezdődik a kompromisszum időszaka. Az is téved Dobrev meglátása szerint, aki úgy gondolja, nem kell odacsapni az asztalra, hanem békét kell kötni a fideszes „hűbérurakkal”. Dobrev úgy látja,

Hirdetés
a kormányváltás után több tucat helyen kell egyszerre és szakszerűen belenyúlniuk az államigazgatás és közigazgatás rendszerébe.

Szerinte ugyanakkor ez nem lesz könnyű feladat. Kellenek majd hozzá szakértők, bátor emberek, de ez az egyetlen módja annak, hogy sikeresen tudjanak kormányozni. A koalíciós partnereket minden esetben meg kell hallgatni, és tiszteletben kell tartani a véleményüket – hangsúlyozta.

Dobrev Klára négy pontban foglalta össze a következő nyolc hónap feladatait az ellenzék számára:

1. Az előválasztás, ami egy jó alkalom lesz arra, hogy az ellenzék megmutassa az országnak, hogyan lehet tisztességesen versenyezni.

Hirdetés

2. Az előválasztást követően elkezdődik a közös választási kampány.

3. A kampánnyal párhuzamosan az ellenzéknek egy szoros, szolidáris szövetséget kell alkotnia. A hat párt politikusaiból egy egységes, szoros, koalíciós kormányt kell létrehozni. Még idén végéig megalakítják a köztársasági kormányt, akik megalkotják kormányprogramot.

4. Haladéktalanul el kell kezdeniük a nemzetközi tárgyalásokat európai és amerikai szövetségeseikkel.

Hirdetés

Forrás: Mandiner.

Hirdetés