Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Puskatussal „ismerik el” a sajtószabadságot a tálibok

Hirdetés

Az Afganisztánban nemrég hatalomra került tálibok megverték a Tolo News afgán hírtévé riporterét és fotósát Kabul külvárosában – közölte csütörtökön a tévé.

A híradás szerint az incidens az afgán főváros Hadzsi-Jakub negyedében történt, ahol a tévé munkatársai a szegénységről és munkanélküliségről forgattak filmet. Zijar Jaad újságíró azt mondta, hogy puskatussal ütötték őt és a fotósát is, majd elvették mindkettejük mobiltelefonját és a videokamerájukat is.

Ahmadulla Vászik, a tálibok kultúráért felelős bizottságának elnökhelyettese ugyanakkor azt mondta, hogy a Tolo News munkatársait nem bántalmazták, hanem megfenyegették. „A kabuli vezetők arról biztosítottak minket, hogy igyekeznek kivizsgálni minden problémát, amelybe az újságírók ütköznek, bárhol is történjék” – mondta Vászik.

Hirdetés

A Tolo News szerint már többször előfordult, hogy a tálibok bántalmazták a sajtó képviselőit, de ezt nem verte nagydobra a média. Parvi Aminzad, a Parvan tartománybeli újságíró-szövetség helyettes vezetője azt mondta, hogy amióta a tálibok hatalmukba kerítették az országot, aggodalomra ad okot a viszonyulásuk az újságírókhoz.

(MTI)

Hirdetés

Hirdetés