Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItton

A Le Figaro szerint a pápa megalázta Magyarországot

Hirdetés

A francia lap szerint ennek az az oka, hogy Ferenc gyűlöli a jobboldali nacionalista politikát, különösen Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.- számol be a mandiner.hu.

A francia Le Figaro arra kereste a választ a cikkében, hogy Ferenc pápa miért vállalta azt a kockázatot, hogy megsértse Magyarországot. Ugyanis megtagadta a hivatalos látogatási státuszt, amit Szlovákiának megadott. Mit jelent ez a gesztus?

Ennek oka, hogy a pápa gyűlöli a jobboldali nacionalista politikát, különösen Orbán Viktor magyar miniszterelnökét – ad magyarázatot. A kubai vezetéshez például egészen másképp viszonyul, otthonában is meglátogatta Fidel Castrót, de szimpatizál Kínával is, mélyen hallgatva az emberi jogok megsértéséről Hongong kapcsán.

Hirdetés

Nem akart tehát közel kerülni Budapesten ahhoz a politikushoz, aki vállalja kereszténységét, és katonákkal zárta le határát a 2015-ös menekültáradat elől. De miért alázott meg egy olyan országot, mint Magyarország, ami túlnyomórészt katolikus, és ahol az egyház hősiesen viselkedett a kommunista uralom alatt? Büntetnék Magyarországot azért, mert „rosszul” szavaz? Ezt a félig bojkottot – a pápa vasárnap délelőtt köszöntötte Orbán Viktort – erős üzenetnek szánták e politika ellen, amely egész Európának is szól. A „testvériségre” való felszólítás minden nemzeti „bezárás” ellen, a multikulturális társadalom védelme tehát Magyarországon implicit módon elindult.

A főképp a kormány által ellenőrzött magyar sajtóban Orbán Viktor kijelentését emelték ki leginkább, amint arra kérte a pápát, hogy ne hagyja elveszni a keresztény Magyarországot.

Kiemelték emellett az ország családpolitikájáról folytatott megbeszélést, amit az egyház csak értékelhet. A református miniszterelnök habozás nélkül fényképeztette le magát a pápa miséjén. Bár Ferenc pápa mindent megtett, hogy ne támogassa Orbán Viktort, a magyarokat azonban nem sikerült meggyőznie, akik közül sokan megsértődtek viselkedésén. Hosszú távon azonban a magyar „pofon” szimbólum marad. Mert Ferenc pápa minden erejével a nyitott Európáért harcol.

Hirdetés

Forrás: mandiner.hu

Hirdetés
Hirdetés